Home   Activiteiten   Wist je dat?

Wist je dat?

14 juni 2021

Tarwe in ongeveer de helft van alle Tiny Forest bossen opkomt (uit zaad dat nog in het stro zat). Dit is maar
Ă©Ă©n jaar flink aanwezig. Het tweede jaar komt er nog maar een enkel sprietje op. Tarwe is geen concurrent
voor de boompjes qua zonlicht en is juist goed voor de biodiversiteit. Het is zelfs een goede bodemverbeteraar, dat in de herfst vanzelf afsterft. Dit mag dan uiteraard op de strolaag blijven liggen. Die strolaag helpt tegen het opkomen van onkruid en zorgt ervoor dat de bodem zuurstof krijgt en echte bosgrond wordt. Het is dus geen onkruid!

• De kinderen van KC Christoffel deze tarwe afknippen onderaan de stengel en daarna op de strolaag laten liggen als grondverrijking.
• Er al met meerdere klassen en een echte boommeting is geweest en er nog een 2e meting komt om de groei van de boompjes te volgen.
• Er geregeld leerlingen van Track013 en KC Christoffel langskomen om het afval op te ruimen en het plein netjes te houden. Super toch!