Home   Headline2   Wist je dat? Een Tiny Forest!

Wist je dat? Een Tiny Forest!

10 november 2020

Ons kindcentrum adopteert een Tiny Forest! Een dichtbegroeid inheems minibos midden in de wijk. Dit Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Een bos adopteren, hoe zit dat?Ā
Een bos adopteren doe je niet alleen. Ook de buurtbewoners en de gemeente zijn betrokken. Wist u dat onze groepen 5 en 6 zijn uitgekozen om bomen te planten tijdens de boomplantdag op 17 november? Het Tiny Forest wordt aangeplant op het plein aan de Burgemeester Rauppstraat en de Schout Crillaertstraat. In of naast het Tiny Forest, zal een heus buitenleslokaal aangelegd worden. Een prettige plek waar ook onze leerlingen naartoe kunnen voor een lesje taal, rekenen of natuur!
Ā
De officiƫle opening!
Op dinsdagmiddag 17 november om 15.30 uur is er een officiƫle opening van het plein en ook het Tiny Forest. Ook deze officiƫle opening kan slechts in een beperkte vorm doorgang vinden in verband met de Covid-19 maatregelen. Opening door de wethouder is door de huidige maatregelen niet mogelijk. Wel is onze miniburgemeester aanwezig en nog een andere leerling van onze kinderraad. Buurtbewoners, kinderen en ouders worden vanwege deze omstandigheden gevraagd om op een later tijdstip eens te komen kijken in plaats van op de openingsdag zelf om groepsvorming te voorkomen.