Home   Activiteiten   Wie wordt onze voorleeskampioen?

Wie wordt onze voorleeskampioen?

11 november 2020

Woensdag 18 november a.s. is het weer tijd voor onze jaarlijkse voorleeswedstrijd. Deze zal voor de leerlingen van de groepen 5 Ā t/m 8 van 9.00 tot 10.00 uur gehouden worden in de Speelzaal. De groepen 7 en 8 zijn van 11.00 tot 12.00 uur aan de beurt.

In de groepen zijn de spannende voorrondes al begonnen en bijna alle deelnemers zijn inmiddels bekend. De winnaar van de groepen 5 en 6 mag gaan voorlezen in een andere groep naar keuze en de winnaar van de groepen 4 mag gaan voorlezen aan de kleutergroepen.

De winnaar van de groepen 7 en 8 mag net als voorgaande jaren meedoen aan de regiorondes van de Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek begin volgend jaar. Wint onze schoolkampioen ook deze ronde dat gaat hij of zij verder naar de provinciale finale. De winnaar van de provincie gaat naar de landelijke finale op 26 mei in Tivoli Vredenburg in Utrecht

Wat is de Nationale Voorleeswedstrijd?
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning Ć©n het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. Is het niet fantastisch als je je schoolkampioen mag noemen en daarna verder mag in je regio en misschien zelfs in de provincie? Wie weet zit De Nationale Voorleeskampioen 2021 wel op onze school!

Wij wensen alle leerlingen veel succes en natuurlijk super veel leesplezier!