Home   Activiteiten   Week van het jonge kind 2018

Week van het jonge kind 2018

26 maart 2018

Schout gaat zich actief inzetten tijdens de week van het jonge kind van 16 april – 20 april 2018, website.

Thema: Gezond opvoeden; waar leg jij de grens.

Meedoen: zelf en voor een ander

Kinderen hebben recht op de best mogelijke start in het leven. Een start in een liefdevolle, sociale, veilige en gezonde leefomgeving met optimale ontwikkelingsmogelijkheden. Wij van Kindcentrum Schout dragen natuurlijk graag bij aan zo’n start. We organiseren daarom in de week van het jonge kind (16 t/m 20 april) allerlei workshops voor jonge kinderen en hun ouders in de wijk Zorgvlied in Tilburg.

Kinderen uit deze wijk kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop Kids safety, koken, haren vlechten met ouder. Voor hun ouders bestaat het aanbod onder andere uit voeding voor baby’s en peuters, zwangerschapsyoga en babymassage. Vanaf 5 maart vindt u het volledige overzicht van alle workshops op onze website.

Omdat we niet alleen iets goeds willen doen voor de kinderen uit onze wijk maar ook voor andere kinderen in Tilburg, vragen we voor de workshops een minimale bijdrage van 1 euro per deelnemer. De volledige opbrengsten van de workshops doneren wij vervolgens aan de Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die opgroeien in een omgeving die de groei van hun emotionele gezondheid belemmert. Denk aan verwaarlozing, armoede en verlating. Voor meer informatie zie hetvergetenkind.

Hoe meer kinderen en ouders er dus aan onze workshops meedoen, hoe meer kwetsbare kinderen geholpen worden aan een duurzame en structurele verbetering van hun situatie.

Dit jaar organiseren we ook een veiling die mogelijk gemaakt wordt door o.a. Bakkerij van Lieshout, bloemist Medinilla , kledingwinkel ‘Bij Steffen’, Zorgatelier Walap, kapsalon Ton’s enz. Zij stellen producten beschikbaar waarop geboden kan worden tijdens de Week van het jonge kind. Op maandag 23 april worden de producten uitgereikt aan de hoogste bieders. De opbrengst gaat uiteraard naar Stichting Het vergeten kind.

Je kunt binnenkort de items bekijken op www.facebook.nl/kcschout/en daar je bod op uit brengen.

We hopen natuurlijk op veel deelnemers aan onze workshops en een goede opbrengst voor onze veiling. Zodat zoveel mogelijk kinderen geholpen kunnen worden.