Home   schoolzaken   We mogen weer!

We mogen weer!

22 augustus 2018

Beste ouders/verzorgers,

Als u dit leest zijn we weer 3 dagen gestart in het nieuwe schooljaar. Het team is echter al ruim een week aan de gang om alles voor te bereiden voor een goede start. We hebben hard gewerkt om de school zo optimaal mogelijk te krijgen ondanks het feit dat de verbouwing nog niet klaar is. We hebben hier en daar wat moeten improviseren, maar naar mijn idee zijn we goed begonnen. Maar goed, de verbouwing is nog niet klaar. U zult zich vast afvragen “hoe ziet komend jaar er ongeveer uit?” Dat zal ik in verschillende fases proberen duidelijk te maken.

Fase 1: Gepland was dat we het nieuwe kleuterlokaal (dat na schooltijd BSO ruimte wordt) al in gebruik hadden kunnen nemen. Helaas is deze planning wat uitgelopen en hebben we voor 6 weken een noodoplossing moeten vinden. De groep van juffrouw Evy zit daarom tijdelijk in het eerste deel van onze nieuwe teamkamer. Zoals het er nu voorstaat zal in week 40 (de week van 1 oktober) de “overhuis” naar het nieuwe kleuterlokaal gaan plaatsvinden. We duimen nu al erg hard dat deze planning uitkomt.

Fase 2: Wanneer dit allemaal klaar is zullen de centrale hallen rond de herfstvakantie aangepakt gaan worden. Ook daar gaan we nieuwe kastenwanden en kapstokken krijgen en mooie werkplekken voor kinderen, zodat alle gezamenlijke ruimtes van onze school een nieuwe uitstraling krijgen. We rekenen erop dat dit allemaal klaar is voor de kerstvakantie. “fingers crossed”! De nieuwe indeling is in elk geval al wel doorgevoerd. De hal van het gebouw aan de Schout Backstraat zal ingericht worden voor het jonge kind en de hal van het gebouw aan de Zouavenlaan zal ingericht worden voor het “oudere kind”. We hebben hiermee al rekening gehouden met de locatie van de klassen.

Fase 3: Ook zal het komende halfjaar kinderopvang Schout starten in het nieuwbouwgedeelte. Vanaf dat moment gaan we echt opereren als Ă©Ă©n team en zullen we officieel open gaan als KC Christoffel ergens in het begin van 2019. KC staat dan voor KindCentrum en verzorgen we opvang en onderwijs van 0-13 jaar. Ook zullen we voor nieuwe ouders en externen een nieuwe hoofdingang gaan krijgen. Namelijk de ingang aan de Zouavenlaan. Dat is ook een echte hoofdingang. Nu is dat voor nieuwkomers niet altijd even duidelijk.

Kortom er staat nog veel te gebeuren de komende tijd en ik kan u zeggen, dat ik daar veel zin in heb. Vooral ook het moment dat het allemaal klaar is ;-). Gelukkig is dit allemaal bouwtechnisch. Inhoudelijk zijn we in elk geval wel helemaal klaar voor u en uw kind(eren). Ik wens iedereen dan ook een heel fijn en plezierig schooljaar toe!

GĂ©rard Massar
Directeur bs. Christoffel