Home   Headline   We mogen weer

We mogen weer

21 augustus 2019

Ik hoop dat iedereen een heerlijke zomervakantie achter de rug heeft en weer met veel zin is begonnen. Wij zijn als team in elk geval goed gestart. Eindelijk begonnen (na ongeveer 2,5 jaar verbouwing) in een gebouw dat helemaal af is en dat alleen al geeft energie. De speelplaats is klaar en er wordt hard gewerkt aan de het speelplein ‚Äúbuiten de hekken‚ÄĚ.

Ook het team is compleet. We hadden voor de vakantie nog een vacature open staan voor groep 1-2f. Deze is ingevuld met 2 nieuwe collega’s. Tot de herfstvakantie zal Lieke van Son groep 1-2f, de maandag en dinsdag voor haar rekening nemen. Na de herfstvakantie zal Lotte Staps deze rol overnemen op maandag en dinsdag. Lieke zal dan andere taken binnen de school krijgen, vooral bij de kleutergroepen.

Met het hele team hebben we hard gewerkt in de vakantie om de groepen en de hallen opgeruimd te krijgen zodat we zoveel mogelijk rust kunnen cre√ęren voor de kinderen. Kortom we zijn op volle ‚Äúoorlogssterkte‚ÄĚ gestart en klaar voor weer een succesvol schooljaar.

Verder wil ik u hierbij graag informeren over onze nieuwe slogan:

IEDEREEN UNIEK, SAMEN √Č√ČN.

Hiermee willen we aangeven dat we ieder kind als uniek persoontje zien maar samen in de klas zijn we wel één groep. Samenwerking is dan ook een belangrijke factor. Maar ook verwijst de slogan naar ons kindcentrum. De twee onderdelen daarvan (onderwijs en opvang) zijn ieder uniek maar samen zijn we één team en dus ook één kindcentrum waarin we kinderen van 0-13 jaar opvang en onderwijs kunnen bieden. Kortom de slogan staat echt voor KC Christoffel.

Als laatste wil ik u mededelen dat ik in de vakantie ben gebeld door Carin Zandbergen (college van bestuur van Xpect Primair) en zij heeft gevraagd of ik als interim directeur 2 dagen in de week beschikbaar wil zijn op basisschool Klinkers. De huidige directeur daar doorloopt momenteel een revalidatietraject. Ik heb hier goed over nagedacht en dit samen met Marlous Metz (onze onderwijskundig teamleider en al jarenlang lid van ons MT) besproken. Met ingang van volgende week zal ik 2 dagen op Klinkers zijn. Dit zal waarschijnlijk voor 4 maanden zijn. Maar ik houd hierbij wel een slag om de arm. Marlous is vorig jaar gestart met een opleiding tot directeur die ze dit schooljaar zal afronden. Hoe mooi kan √©√©n en √©√©n twee worden? Voor mij is het een leuke uitdaging om deze ‚Äúklus‚ÄĚ te gaan doen en voor Marlous is het een mooie uitdaging om 2 dagen waarnemend directeur te zijn. We hebben er dan ook allebei zin in. Op maandag en donderdag zal ik op Klinkers zijn en dan zal Marlous op Christoffel waarnemend directeur zijn. Voor alle vragen aan de directie kunt u dus ook bij haar terecht. De andere 3 dagen van de week ben ik gewoon op school. Ik ben ervan overtuigd dat we het meer dan goed geregeld hebben voor Christoffel. Marlous en ik zullen het lijntje kort houden. Ik hoop u hierover zo voldoende ge√Įnformeerd te hebben, maar heeft u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u natuurlijk altijd bij Marlous of bij mij terecht.

Rest mij nog, iedereen een heel fijn schooljaar te wensen en vast tot snel ergens op Christoffel.

Gérard Massar
Directeur KC Christoffel