Home   Activiteiten   Wandelen tijdens Koningsdag en in de meivakantie

Wandelen tijdens Koningsdag en in de meivakantie

19 april 2021

Het Beweegteam onderwijs heeft een leuke sportieve activiteit bedacht. In verschillende wijken is een sportieve route uitgezet (ook voor Zorgvlied en de Blaak). Deze route kun je bijvoorbeeld wandelend, hardlopend, skatend of steppend uitvoeren. Op verschillende plekken in de route staan kroontjes aangegeven. Op de plekken van de kroontjes kom je posters tegen waarop een meerkeuzevraag staat. Deze vraag beantwoord je op een sportieve manier. Je kan op 2 manieren meedoen met deze quiz:

· Digitaal via je telefoon: Scan de QR-code op de poster. Je krijgt dan een filmpje te zien waarin de vraag voorgelezen wordt en de bewegingen die bij de antwoorden horen worden voorgedaan. Je krijgt meteen te zien of je de vraag goed of fout had.

· Met pen en papier: Voor de analoge versie is het handig om pen en papier mee te nemen om de antwoorden te noteren. Je beantwoordt elke vraag en aan het einde van de quiz kan je de antwoorden downloaden om te kijken hoeveel vragen je goed beantwoord hebt.

De route is ongeveer 5 km en er zijn 15 vragen. Je kan meedoen vanaf Koningsdag tot het einde van de meivakantie. Een sportief uitje voor het hele gezin. Kijk in de week voor Koningsdag (27 april) op https://www.sportintilburg.nl voor een route bij jou in de buurt.

Veel plezier!

 

 

Onderwerp gesloten.