Home   Geen categorie   Voorleeskampioenen

Voorleeskampioenen

4 december 2018

Op maandag 26 november heeft in de gymzaal de Christoffel finale van de voorleeswedstrijd plaatsgevonden. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden er in de groepen 4 tot en met 8 voorrondes gehouden, want er mocht uiteindelijk maar een kind per klas naar de grote finale.

In de groepen 4 werd al wel in de klassen een voorronde gehouden, maar pas vanaf groep 5 strijden de kinderen in de gymzaal. Een goede oefening voor volgend jaar dus.

In de gymzaal zat de jury bestaande uit juffrouw Elly en meneer Roy als eerste te wachten op de groepen 5 en 6. In de strijd waren Saar uit 5a, Maud uit 5b, Sumana uit 5c, Mila uit 6a, Maud uit 6b en Maud uit 6c. Uiteindelijk is hier als winnares aangewezen Maud uit 5b .

Daarna was het de beurt aan de groepen 7 en 8. Jurylid meneer Roy wisselde om met jurylid juffrouw Sonja en de deelnemers waren Hibo uit 7a, Tirza uit 7b, Amine uit 8a en Ivo uit 8b. Hier is als winnaar aangewezen Ivo. Hij mag nu verder gaan strijden in de bibliotheek in de kwart- en misschien later wel (halve) finale.

Op woensdag 22 mei 2019 is de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen en wij hopen hem hier natuurlijk weer terug te gaan zien.

Wij wensen Ivo heel veel succes bij de volgende ronde(s)!