Home   Activiteiten   Voorleeskampioenen Christoffel

Voorleeskampioenen Christoffel

28 november 2017

Op maandag 27 november heeft in de gymzaal de Christoffel finale van de voorleeswedstrijd plaatsgevonden. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden er in de groepen 4 tot en met 8 voorrondes gehouden want er mocht uiteindelijk maar een kind per klas naar de grote finale.

In de groepen 4 werd al wel in de klassen een voorronde gehouden, maar pas vanaf groep 5 strijden de kinderen in de gymzaal. Een goede oefening voor volgend jaar dus.

In de gymzaal zat de jury bestaande uit juf Marlous, juf Annelies, juf Mascha en juf Elly als eerste te wachten op de groepen 5 en 6. In de strijd waren Roemer uit 5a, Jochem uit 5b, Lucas uit 5c, Mats uit 6a en Saartje uit 6b. Uiteindelijk is hier als winnaar aangewezen Lucas.

Daarna was het de beurt aan de groepen 7 en 8. De deelnemers waren Jetske uit 7a, Ciska uit 7b, Yaya uit 8a en Lana uit 8b. Hier is als winnares aangewezen Jetske. Zij mag nu verder gaan strijden in de bibliotheek in de kwart- en misschien later wel (halve) finale. Op woensdag 23 mei 2018 is de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen en wij hopen haar hier natuurlijk weer terug te gaan zien.

Wij wensen Jetske heel veel succes bij de volgende ronde(s)!