Home   Activiteiten   Voorleeskampioenen Christoffel 2016-2017

Voorleeskampioenen Christoffel 2016-2017

22 november 2016

Op vrijdag 18 november heeft in de gymzaal de Christoffel finale van de voorleeswedstrijd plaatsgevonden. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden er in de groepen 4 tot en met 8 voorrondes gehouden, want er mocht uiteindelijk maar een kind per klas naar de grote finale.

In de groepen 4 werd al wel in de klassen een voorronde gehouden, maar pas vanaf groep 5 strijden de kinderen in de gymzaal. Een goede oefening voor volgend jaar dus. In groep 4a heeft gewonnen Maud Smits, in groep 4b Lieke de Wolf en in groep 4c Roemer van Beest.

In de gymzaal zat de jury bestaande uit meneer Jos, meneer Hans en juf Elly als eerste te wachten op de groepen 5 en 6. In de strijd waren Finne van het Schip uit 5a, Medeea Vlietstra uit 5b, Rosa Kronenberg uit 6a en Ellis Dooren uit 6b. Uiteindelijk is hier als winnares aangewezen Finne van het Schip.

Daarna was het de beurt aan de groepen 7 en 8. De deelnemers waren Valerie van Beek uit 7a, Anne van Kempen uit 7/8, Ivo Wintels uit 8a en Maud Tijnagel uit 8b. Hier is als winnares aangewezen Maud Tijnagel. Zij mag nu verder gaan strijden in de bibliotheek in de kwart- en misschien later wel (halve) finale.

Op 17 mei 2017 is de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen en wij hopen haar hier natuurlijk weer terug te gaan zien.

Wij wensen Maud heel veel succes bij de volgende ronde(s)!

UPDATE:
Maud heeft de kwartfinale van de voorleeswedstrijd gewonnen! Ze mag nu voorlezen in de finale van Tilburg op 22 februari a.s. Heel veel succes Maud!

img_3125img_3132