Home   Activiteiten   Voorleeskampioenen Christoffel 2015-2016

Voorleeskampioenen Christoffel 2015-2016

30 november 2015

Op vrijdag 27 november heeft in de gymzaal de Christoffel finale van de voorleeswedstrijd plaatsgevonden. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden er in de groepen 4 tot en met 8 voorrondes gehouden want er mocht uiteindelijk maar een kind per klas naar de grote finale.

In de groepen 4 werd al wel in de klassen een voorronde gehouden, maar pas vanaf groep 5 strijden de kinderen in de gymzaal. Een goede oefening voor volgend jaar dus.De winnaars uit de groepen 4 zijn Mats Relou, Maddy van Esch en Klaartje Stalpers.

In de gymzaal zat de jury bestaande uit juf Elly en oude bekenden van de school meneer Jos en meneer Hans te wachten op de groepen 7 en 8 die van start gingen. In de strijd waren Merdie-Chrisbelle Mabiala Makaya uit 7a, Iris Penninga uit 7b, Eva Klink uit 7c, Annemijn de Leeuw uit 8a en Isabelle Lak├ę uit 8b. Hier is als winnares aangewezen Iris Peninga. Zij mag nu verder gaan strijden in de bibliotheek in de kwart- en misschien later wel (halve) finale. Op woensdag 27 mei 2016 is de landelijke finale en wij hopen haar hier natuurlijk weer terug te gaan zien.

Na de groepen 7 en 8 was het de beurt aan de groepen 5 en 6. Het niveau lag erg dicht bij elkaar en de jury had een zware kluif om een winnaar te kiezen. In de strijd waren Rosa Kronenberg uit 5a, Ellis Dooren uit 5b, Emma Boonmann uit 6a en Yaya de Bruyn uit 6b. Uiteindelijk is hier als winnares aangewezen Rosa Kronenberg.

Het was een geslaagde ochtend met veel voorlees- en luistertalent.

Tot slot wensen wij Iris natuurlijk heel veel succes bij de volgende ronde(s)!

Iris Penninga