Home   Headline   Vervangingsprotocol in Coronatijd

Vervangingsprotocol in Coronatijd

23 september 2020

Het Coronavirus is helaas nog onder ons. Ook op school hebben we hier dagelijks mee te maken door Corona gerelateerde uitval van leerlingen en leerkrachten. Daarom heeft de directie een noodplan opgesteld bij vervanging en uitval in Coronatijd. Graag willen wij u hierbij informeren over de stappen die wij nemen wanneer een leerkracht uitvalt:

1. Directie gaat eerst kijken of iemand uit onze eigen schoolschil kan invallen of onze vaste invallers.
  2. Wanneer stap 1 niet het gewenste resultaat oplevert, dan gaan we kijken of iemand kan invallen uit de Xpect Primair schil. Dit is een vervangingspool voor alle scholen van Xpect Primair.
  3. Wanneer stap 2 niet lukt gaan we een aanvraag indienen bij de RTC-schil. Dit is de vervangingspool die Tilburg breed is uitgezet.
  4. Zijn er geen invallers beschikbaar dan gaan we kijken naar LIO-stagiaires bij ons op school die kunnen invallen (of de mentor van deze stagiaires). Dit is altijd onder de verantwoordelijkheid van een bevoegde collega.
  5. Vervolgens kijken we naar de onderwijsassistenten en of leerkrachtondersteuners. Dit is ook altijd onder de verantwoordelijkheid van een bevoegde collega.
  6. Daarna hebben we eventueel de optie dat een collega van het Leerlab of de Thuiskamer inspringt of in uiterste nood de collega die een administratiedag heeft.
  7. Gaat dit ook niet lukken dan zullen we de groep gaan opdelen over de andere klassen. Omdat dit altijd ten koste gaat van het onderwijsaanbod van de desbetreffende groep doen we dit maximaal één dag. We geven ouders bij een verdeling wel de optie om hun kind thuis te houden.
  8. Mocht deze vorige maatregel te vaak nodig zijn, dan gaan we pas een groep naar huis sturen. Dit is echter NOOIT op de dag zelf. We zullen dit dan door middel van een brief aankondigen voor de dag erop, zodat u hiermee rekening kunt houden.

Mochten de leerkracht en/of de kinderen langere tijd afwezig zijn dan gaan we via teams over tot thuisonderwijs waar mogelijk.  Dit geldt ook als er meerdere kinderen uit een groep thuis zijn en de leerkracht voor de groep staat (mits haalbaar).  Daarnaast is het ook mogelijk dat leerlingen werk mee naar huis krijgen om thuis te maken.

Per jaargroep wordt voor de verschillende scenario’s van uitval een plan gemaakt, zodat we meteen kunnen handelen indien nodig.