Home   schoolzaken   Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

23 mei 2016

Tijd voor een bericht van de commissie schoolzaken.

De commissie schoolzaken vormt één van de 6 commissies van de oudervereniging. Vanuit de commissie zijn in het verleden steeds thema’s aangedragen en uitgewerkt die naar overtuiging van de ouders belangrijk zijn in het kader van de onderwijsomgeving van de school.

Zo heeft de commissie bijgedragen aan de realisatie van de speeltoestellen op het schoolplein en is er op haar initiatief een schoolbibliotheek opgericht, welke bibliotheek ook door de ouders wordt beheerd.

De laatste jaren heeft het thema verkeersveiligheid zich als belangrijk aandachtspunt voor de commissie ontwikkeld. Karin van Rijsewijk heeft dit onderwerp op school nieuw leven in geblazen en vond bij de (destijds nog nieuwe) schooldirecteur Gérard Massar een fanatiek voorstander voor aandacht voor dit onderwerp.

De commissie is samen met G√©rard – en later ook Juf Evy – fanatiek aan de slag gegaan. Doel was en is het schoolbreed implementeren van educatie en activiteiten op het gebied van verkeersveiligheid. Vanuit de gemeente Tilburg, wordt dit initiatief ook gestimuleerd in de vorm van het BVL (Brabants Verkeerslabel). Dit houdt in dat de gemeente belooft om de school het ‚ÄúBVL label‚ÄĚ op te spelden, op het moment dat door de school aan een breed scala aan eisen op het gebied van verkeer is voldaan. Met trots kunnen we jullie mededelen, dat deze mijlpaal inmiddels door de Christoffel is bereikt! Het label is verdiend en daar zijn we erg trots op!

In het bezit van dit label kan de school zich met recht presenteren als school waar verkeersveiligheid hoog in het vaandel staat. Bovendien brengt het label met zich mee dat de gemeente het verkeersbeleid ondersteunt met een mooie subsidie!

Goed bezig commissie schoolzaken!

BVL