Home   mr   Vanuit de MR

Vanuit de MR

23 september 2020

Met de opstart van het nieuwe schooljaar, is ook de MR weer van start gegaan! In de nieuwsbrief zullen we jullie periodiek op de hoogte houden van de thema’s die besproken worden. Hieronder een greep uit de onderwerpen die in de laatste vergadering aan bod zijn geweest.

·        Vervangingsprotocol en COVID-19
De gevolgen van Corona zijn nog dagdagelijks merkbaar in onze levens, zo ook in het onderwijs. Met de directie hebben we gesproken over de te zetten stappen naar aanleiding van corona-gerelateerde uitval bij leerkrachten en leerlingen en de mogelijkheden voor het lesgeven op afstand wanneer dat aan de orde is.

·        Schooltijden
In de oudertevredenheidspeiling die in februari van dit jaar heeft plaatsgevonden, is het onderwerp ‚Äėaanpassing van schooltijden‚Äô prominent naar voren gekomen. In het informatiebericht dat daarop volgde is aangegeven dat dit onderwerp dit schooljaar aangepakt wordt. Momenteel zijn we ons samen aan het beraden op een passende projectorganisatie die een onderzoek naar de schooltijden kan opzetten en begeleiden. In het volgende nieuwsbericht hopen we hier meer over te kunnen vertellen.

·        Ouderbijdrage
We hebben gesproken over de hoogte van de ouderbijdrage. Het bedrag van ‚ā¨ 19,50 is de afgelopen jaren niet gewijzigd. Zoals jullie gewend zijn zullen de middelen gebruikt worden voor het organiseren van (corona-proof) activiteiten en onderwijsmateriaal. Nadere berichtgeving over de ouderbijdrage van dit jaar zal volgen via de Konnect-app.

·        Konnect-app
De communicatie via de Konnect-app wordt steeds verder uitgebouwd. Dit jaar is het inschrijven voor de kennismakingsgesprekken via de Konnect-app verlopen. We hebben dit proces ge√ęvalueerd en verbeterpunten aangedragen.

Mocht je nog bepaalde onderwerpen onder onze aandacht willen brengen, schroom dan vooral niet…. Spreek een van de leden aan of stuur een mailtje naar mr.bs.christoffel@xpectprimair.nl

 

 
  • Categorieën: mr

Onderwerp gesloten.