Home   Geen categorie   U komt toch ook?!

U komt toch ook?!

4 december 2018

Beste ouder/verzorger,

Zoals u weet zijn we al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor een nieuw educatief “groen” speelplein. Het is de bedoeling om het ontwerp ook uit te breiden naar de groenstroken rondom het schoolplein. De Gemeente Tilburg wil daar samen met ons en Brouwers Groenaannemers een mooi, educatief, groen en openbaar speeleiland rondom ons kindcentrum realiseren voor alle kinderen in de wijk.

De plannen zijn in een vergevorderd stadium. Graag willen we het definitieve ontwerp aan u als ouders en aan alle bewoners van de wijk presenteren. Samen met enkele kinderen uit de kinderraad ontvangen we u daarvoor graag op

Maandag 10 december van 20.00 tot 21.30 uur in de speelzaal van Kindcentrum Christoffel, muzikale inloop vanaf 19.45 uur.

De avond wordt geopend door mevrouw Marcelle Hendrickx (wethouder van Onderwijs). Daarna zal mevrouw Carin Zandbergen (bestuurder van Xpect Primair) iets vertellen over haar visie op onderwijs, duurzaamheid en ontschotting.

Vervolgens zullen we u aan de hand van ontwerpschetsen, foto- en filmbeelden een indruk geven van de plannen. Het is de bedoeling dat rond de jaarwisseling met de aanleg van het nieuwe schoolplein en het openbaar speeleiland wordt gestart.

Na de presentatie willen we graag met u in overleg over de vraag hoe we samen (kindcentrum, wijk en gemeente) verantwoordelijkheid kunnen pakken en er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat alle kinderen uit de wijk plezierig kunnen spelen op een veilig, duurzaam en schoon speeleiland. De kinderen uit de kinderraad nodigen de bezoekers van de avond uit om hierover van gedachten te wisselen aan de hand van verschillende thema’s. En wilt u na de presentatie liever alleen wat blijven drinken en andere wijkbewoners ontmoeten dan kan dat natuurlijk ook.

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via het mailadres groenspeelplein@xpectprimair.nl

We hopen dat het speeleiland een blijvend succes wordt in de wijk, niet alleen voor de kinderen maar voor alle wijkbewoners. We verheugen ons op uw komst!

Met vriendelijke groet,

MT Kindcentrum Christoffel
GĂ©rard Massar, Monique Bolder en Marlous Metz

NME-coördinatoren
Rosanne van Dijk en Tijn Bodifee

Wist u dat….

• Meneer Tijn een mooie trailer aan het maken is van het ontstaan van alle plannen tot nu…
  • Duo Monjara, meneer John en juffrouw Mara, u allen op 10 december muzikaal zal ontvangen.
  • u tijdens deze avond kunt meedoen aan een prijsvraag voor leuke theatertickets! Helaas is pinnen niet mogelijk.
  • de kinderen van de BSO zorgen voor een lekkere traktatie op deze avond.
  • we gestart zijn met een online doneeractie in de vorm van crowdfunding, klik hier. Misschien wilt u nog iets betekenen in de vorm van een donatie of weet u wellicht een bedrijf dat wil investeren in duurzaamheid. Welkom welkom! Er is eventueel ook een optie voor naamsvermelding. We gaan hierover graag met u in gesprek.
  • er achter de schermen al twee jaar hard gewerkt wordt om deze mooie plannen te realiseren voor al onze kinderen in de wijk.
  • we op zoek zijn naar een schilder/schilders die voor ons de grote muur van de gymzaal (waar nu de pipo op geschilderd staat) groen zou willen maken, zodat deze muur in het beeld van ons nieuwe groene schoolplein past! U kunt zich aanmelden via groenspeelplein@xpectprimair.nl. Bedankt alvast voor uw hulp!
  • u ons en de kinderen enorm kan helpen door de poster op te hangen op een zichtbare plek, zodat zoveel mogelijk mensen 10 december bij deze mooie avond aanwezig zijn. Bedankt!