Home   schoolzaken   Tweede hepatitis A vaccinatie

Tweede hepatitis A vaccinatie

28 juni 2017

Geachte ouders/verzorgers en medewerkers,

In november 2016 heeft de GGD alle kinderen en medewerkers van basisschool Christoffel, de BSO en TSO De Eetclub gevaccineerd tegen hepatitis A.

Na deze vaccinatie is uw kind, of bent u een jaar beschermd tegen hepatitis A. Om langer beschermd te zijn, is een tweede vaccinatie nodig. Het advies was om vanaf 1 juni 2017 een afspraak hiervoor te maken op het reizigersspreekuur van de GGD. Heeft u of uw kind al 2 vaccinaties gehad, dan hoeft u niets te doen.

Verzoek: stel de tweede vaccinatie uit tot 2018
Er dreigt een landelijk een tekort aan het hepatitis A vaccin. We willen eerst de mensen beschermen die nu risico lopen. Daarom vragen wij u de tweede vaccinatie uit te stellen tot begin 2018. Dan zal de voorraad van het vaccin weer op orde zijn. Het maakt niet uit dat er een langere tijd tussen de eerste en tweede vaccinatie zit.

Gaat u in november of december 2017 naar een land waar hepatitis A veel voorkomt? Neem dan contact op met de afdeling reizigerszorg voor advies.

De tweede vaccinatie: hoe zat het ook alweer?
Na de tweede vaccinatie bent u of uw kind minimaal 30 jaar beschermd tegen hepatitis A.
U kunt hiervoor een afspraak maken op het reizigersspreekuur op de GGD (vanaf begin 2018). Dit kan via de website https://www.ggdhvb.nl/ik-wil-een-reisvaccinatie of telefonisch via het afsprakenbureau: 0900-8222467.
Dit informatienummer kost 10 cent per minuut, met een starttarief van 4,54 cent, plus uw gebruikelijke belkosten.

Aan deze vaccinatie zijn kosten verbonden. Op de website www.ggdreisvaccinaties.nl kunt u de tarieven inzien en opzoeken of u de kosten kunt declareren bij uw ziektekostenverzekering. Dit is afhankelijk van uw pakket.

Heeft u nog vragen?
Bel dan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur met team Infectieziekten van GGD Hart voor Brabant, tel. 088 368 6421. U kunt ook e-mailen naar: infectieziekten@ggdhvb.nl.

Bij voorbaat dank voor uw begrip en medewerking.

Met vriendelijke groet,

Team infectieziekten                        Gérard Massar