Home   schoolzaken   Tilburg heeft eerste vrouwelijke burgemeester

Tilburg heeft eerste vrouwelijke burgemeester

23 mei 2018
Foto: Zorgvlied mini-burgemeester Sumana Ganesh. Copyright Peejay Tielman

Het heeft lang geduurd maar Tilburg krijgt eindelijk voor het eerst een vrouwelijke burgemeester, een mini-burgemeester, wel te verstaan. Voorlopig hoeft burgemeester Wetering dus niet te vrezen voor zijn baan.

De 8-jarige Sumana Ganesh is onlangs in het kader van een buurtinitiatief in de wijk Zorgvlied, de eerste mini-burgemeester van de wijk geworden. Zij is daarmee ook meteen de eerste mini-burgemeester van Tilburg. Op 21 mei 2018 heeft Sumana Ganesh officieel de “Sleutel van Zorgvlied” ontvangen en kan daarmee haar rol als mini-burgemeester gaan vervullen.

De mini-burgemeester zal op vrijdag 25 mei a.s. om 15.00u haar opwachting maken op de Bredaseweg voor de opening van de “Zorgvlied Wijk Wandelroute Tilburg”.  Daar zal zij samen met kinderen van basisschool Christoffel een kilometer van het educatief traject van de wandelroute bewandelen onder begeleiding van een Brabants draaiorgel.

Sumana zal met de andere kinderen een speciaal deeltraject openen dat is toegewijd aan “de Koninklijke Kilometer van Tilburg”, de wandeling die Koning Willem-Alexander op zijn 50ste verjaardag vorig jaar in het centrum van Tilburg maakte. De kinderen van basisschool Christoffel zullen daarbij de langste stoepkrijttekening van Tilburg maken met als titel: “Mijn Levenswandel”.

Het toegewijde deeltraject van de wandelroute is gemarkeerd door twee “Tilburgertje”-perkpaaltjes die als speciale editie door Melis Gieterijen Tilburg in het oranje zijn uitgevoerd met het wapen van Tilburg en opschrift: “Koningsdag Tilburg, 27 april 2017”.

Met het traject van “de Koninlijke Kilometer van Tilburg” op de Bredaseweg, heeft Tilburg een monument erbij. Op de blog van de “Zorgvlied Wijk Wandelroute Tilburg” is meer te lezen over de wandelroute en mini-burgemeester Sumana Ganesh. De blog is hier te vinden: https://zorgvliedwijkwandelroutetilburg.blogspot.nl/