Home   Activiteiten   Thuis

Thuis

5 november 2019

De komende periode besteden we tijdens de lessen levensbeschouwing aandacht aan het thema “Thuis”.

Thuis is misschien wel de belangrijkste plek van de wereld. Het is de plek waar je steeds weer naar teruggaat als je iets bent gaan doen, naar school bent geweest, op vakantie bent geweest. Het is de plek waar je jezelf kunt zijn, waar je veilig bent en waar van je wordt gehouden.

Waar ben je thuis? Wat is de betekenis van thuis? Hoe is het als je geen thuis hebt of je thuis kwijt bent? Of is er altijd een thuis? Is een huis hetzelfde als een thuis? Voor kinderen is thuis van belang voor het levensgeluk. Thuis biedt de basis voor je leven en voor je ontwikkeling. Je ergens thuis voelen is fijn. Waar voel je je thuis? En kun je je ook elders thuis voelen? Thuisgevoel kan ook te maken hebben met een plekje voor jezelf, waar je echt jezelf kunt zijn en je rust kunt vinden.

We onderzoeken samen met de kinderen het belang van een eigen stille plek, een eigen thuis, een eigen kamer, van en voor jezelf. Heeft elk kind recht op een eigen plek? We gaan in het thema “Thuis” aan de slag met een mooi onderwerp, een onderwerp dat verwondering kan bieden, maar ook inleven in jezelf en de betekenis van de wereld om je heen.