Home   Headline2   Textielactie najaar

Textielactie najaar

27 oktober 2020

Gebruikt textiel: voor de draad ermee!

Onze school doet ook dit jaar weer mee aan de textielactie van de gemeente Tilburg. Naast een positieve bijdrage die we daarmee leveren aan het milieu kunnen we op deze manier ookĀ extra inkomsten voor onze schoolĀ genereren. Voor bijvoorbeeld nieuwe boeken, sportattributen, schoolreisjes, etc.

Wij sorteren, de gemeente recycled
VanĀ maandag 9 tot maandag 16 november a.s. staat er een textielcontainer bij school. Om scholen en verenigingen te motiveren, verdubbelt de gemeente de opbrengst bij de drie scholen of verenigingen, die het meest aantal kiloā€™s textiel inzamelen. Dus gebruikt textiel: voor de draad ermee!

Wat is textiel?
Ook textiel is een aparte afvalsoort en hoort daarom te worden gesorteerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kleding, riemen, schoenen, gordijnen en beddengoed.

Wat gebeurt ermee?
Bruikbare kleding en schoeisel wordt verkocht als tweedehandskleding in arme landen. Een deel van het textiel dat niet meer bruikbaar is wordt gerecycled tot grondstof voor textielmaterialen, bijvoorbeeld garens voor het maken van nieuwe kleding, maar ook vloerbedekking, dekens en vilt voor geluidsisolatie. Van kapotte kleding worden ook poetsdoeken en isolatiemateriaal gemaakt. Wat overblijft wordt verbrand. Dit is landelijk zoā€™n 8%.

Wat mag niet in de textielcontainer?
Vloerbedekking (mag bij grof huisvuil) en zwaar vervuilde kleding (olie-, verfvlekken of nat) mag bij restafval.

 

Onderwerp gesloten.