Home   Activiteiten   Sportief het schooljaar in!

Sportief het schooljaar in!

21 augustus 2018

In de gymzaal hebben we regels wat betreft kleding, schoeisel, haren, sieraden en blessures. Om het komende schooljaar weer goed en veilig van start te kunnen vindt u hieronder de regels voor de in gymzaal. Deze regels worden ook met de kinderen besproken tijdens de eerste gymles.

Kleding

• Sportbroek kort of lang.
  • T-shirt.
  • Dit in verband met de veiligheid en ter voorkoming van onder andere wratten en voetschimmel. Bij het vergeten van gymschoenen gymmen de kinderen op blote voeten mee. Eventueel kunnen er schoenen van een ander kind geleend worden. Gymmen op sokken of met een maillot aan, is in verband met het gevaar van uitglijden niet toegestaan.
  • Lang haar wordt vast gedragen (staartje, knotje, vlecht).

Sieraden

Geen sieraden (zoals bijvoorbeeld oorbellen, armbandjes, kettinkjes, enkelbandjes, ringen). Eventueel kunnen sieraden bij gymjuf Wieke/groepsleerkracht in bewaring worden gegeven of in de klas achtergelaten worden. Dit is wel op eigen risico.

Let op: armbandjes die niet af kunnen worden doorgeknipt! Tip: OSAKA-armbandjes zijn er ook van elastiek. Mocht je een bandje hebben met festivalsluiting staan er op YouTube talloze filmpjes hoe je die losser kan maken.

Regel omtrent gymkleding niet in orde

Heeft uw kind voor de derde keer zijn/haar gymkleding niet in orde wordt hij/zij ingezet als scheidsrechter bij een activiteit en mag niet zelf deelnemen aan het spel. De vierde keer zal er contact opgenomen worden met de ouders/verzorgers.

Blessures of andere redenen om niet mee te gymmen

Als uw kind niet mee kan doen aan de gymles in verband met een blessure ontvangen wij graag een ondertekend briefje met de reden waarom uw kind geheel of gedeeltelijk niet met de gymles mee kan doen. Soms komt het voor dat kinderen aangeven niet aan de les mee te kunnen doen, vanwege bijvoorbeeld kleine wondjes, zere voeten of hoofdpijn. Dit kan voor het kind heel vervelend zijn maar het wordt niet gezien als een reden om niet aan de gymles deel te nemen. In overleg met juf Wieke/groepsleerkracht zal dan bekeken worden wat uw kind wel mee kan doen. Geen briefje betekent gewoon gymmen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met gymjuf Wieke. Aanwezig op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Bereikbaar per mail: wieke.vanderven@xpectprimair.nl en telefonisch op 06 53325100.