Home   Headline2   Speel eens met iemand anders

Speel eens met iemand anders

3 maart 2020

De week van 23 t/m 27 maart is de ‘speel-eens-met-iemand-anders-week’. In deze week stimuleren wij de kinderen om op school eens met een ander kind dan gewoonlijk te spelen. Met vriendjes/vriendinnetjes spelen is natuurlijk heel leuk en ook heel goed. Er zijn echter nog steeds kinderen die nooit samen spelen of nooit afspreken. Hoe leuk zou het zijn als iedereen een keer met elkaar samen speelt. Met iemand die ze misschien nog niet heel goed kennen of waarmee ze nog nooit hebben gespeeld. Hierdoor proberen wij de kinderen te laten inzien dat wij meer hetzelfde zijn dan anders. Ook hopen wij hierdoor de ‘nieuwsgierigheid naar anderen’ op te wekken bij het kind. In de school zullen posters te vinden zijn met teksten om kinderen aan het denken te zetten. Daarnaast zou dit kunnen leiden tot minder groepsvorming op het schoolplein en zal er een veiliger klimaat in de klassen ontstaan.

Als ouder kunt u hier ook iets in doen. Wij houden het binnen de school, maar als ouder kunt u uw kind in deze week stimuleren om eens een ander kindje mee naar huis te nemen in plaats van altijd dat vriendje/vriendinnetje. Dit is natuurlijk vrijblijvend, maar binnen de school werken wij hier deze week wel aan.