Home   Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Op naar de middelbare school

Voor sommigen lijkt het nog erg ver weg. Maar toch komt het ervan. De middelbare school. Een hele stap. Daar bereiden we onze oudste leerlingen natuurlijk goed op voor. Gedurende het hele laatste jaar zijn er activiteiten voor de kinderen van groep 8 én hun ouders.

Ouderavond met gastspreker
In december is er een bijzondere ouderavond. We nodigen een gastspreker uit die uitgebreid zal vertellen over het voortgezet onderwijs. Hoe gaat dat in zijn werk? Hoe zit het met de vakkenpakketten? Welke stromingen zijn er? Kun je van het VMBO naar de Havo en hoe gaat dat dan? Het is een avond vol informatie van iemand uit de praktijk. Die ook nog eens antwoord geeft op alle vragen. Het is geen reclame praatje voor een bepaalde voorgezet onderwijs school

Scholenmarkt
In december /januari is er een scholenmarkt in de Reeshof. Alle middelbare scholen uit de omtrek komen dan samen om te vertellen over hun school, hun uitgangspunten en hun werkwijze. De scholenmarkt is ’s avonds en alleen bedoeld voor ouders.

Definitief advies
In de week van 10 januari 2022 krijgen alle kinderen uit groep 8 hun definitief advies van de basisschool. Dit hebben ze later dit schooljaar nodig, als ze zich aanmelden bij een middelbare school.

AMN eindtoets
In de week van 11 april 2022 zal de AMN eindtoets worden afgenomen

Aanmelddagen
Op dinsdag 8 en donderdag 10 maart 2022 zijn de aanmelddagen op de middelbare scholen. Iedereen krijgt te horen op welke van die twee dagen het kind verwacht wordt. Eind april krijgen de kinderen een brief thuis. Daarin staat of ze wel of niet zijn aangenomen.

Kennismaking nieuwe school
Op donderdagmiddag 30 juni 2022 mogen de kinderen kennismaken met de nieuwe school en met hun toekomstige klasgenoten. Zo gaan ze goed voorbereid de vakantie in.