Home   Activiteiten   Op avontuur

Op avontuur

4 september 2019

In de lessen van Kleur op school gaan we in de periode tot de herfstvakantieĀ  ā€œop avontuurā€.

Voor kinderen is het dagelijkse leven vaak een groot avontuur. Ze ontdekken elke dag nieuwe dingen om zich heen. Vol verwachting kijken ze naar de mogelijkheden die de wereld om hen heen biedt. Door te onderzoeken en ontdekken leren kinderen over de wereld om zich heen.

Met de kinderen gaan we op zoek naar avonturen en ontdekken we de betekenis van op avontuur gaan. Avonturen kun je op reis beleven maar ook in gedachten kun je avonturen beleven, met zo veel fantasie als je wilt.

In ons leven beleven we vele avonturen, misschien wel dagelijks. In de lessen reiken we avonturen aan die kinderen laten zien welke betekenissen er zijn van avontuur. Wat maakt iets tot een avontuur? Zijn er ook saaie avonturen of is een avontuur altijd spannend? Avonturen zijn overal te vinden, ze helpen ons om betekenissen te ontdekken; betekenissen van de dingen om ons heen. Bij een avontuur kunnen veel gevoelens horen. Hoe ga je om met die gevoelens? Hoe help je elkaar daarbij?

De lessen sluiten ook aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2019: Reis mee! Samen gaan we ā€œOp avontuurā€.