Home   Activiteiten   Ontwerp je eigen eiland

Ontwerp je eigen eiland

10 mei 2016

14 weken lang hebben de maxi-bollebozen aan een gezamenlijk project gewerkt: ‘Ontwerp je eigen eiland’. 12 januari zijn we gestart met een gezamenlijke opening op de Christoffel en op dinsdag 12 april is dit leerarrangement afgesloten op de Borne met eindpresentaties van alle groepjes.

Tijdens deze presentaties kregen we van elk eiland een beeld van o.a. het klimaat, de opbouw van het eiland, maar ook het dagelijks leven. Er was een echte jury uitgenodigd die de groepjes feedback gaf op het product, de presentatie maar ook op het proces. Het was enorm leuk om te zien hoe hard alle kinderen gewerkt hadden en welke resultaten dit opgeleverd heeft. Hieronder beschrijven twee groepjes zelf hoe zij het project ervaren hebben.

Groepje Cato, Niels, Jaap, Eef en Iris

Wat het project inhoudt Dit project gaat erover dat je je eigen eiland moet ontwerpen. Als eerste moesten we het klimatenschema invullen. Daarna moesten we een mindmap maken over ons eiland, waarvoor we een naam moesten verzinnen. Een mindmap is informatie, aangevuld met plaatjes en tekens. Toen hebben we het dagelijks leven verteld. De manier mocht je zelf kiezen. Daarna moesten we een kaart maken van ons eiland. Als laatste moest je een maquette maken. Dit alles presenteerden we in een wedstrijd tegen de Borne en de Boemerang.

Wat wij hebben gemaakt Wij hebben een eiland ontworpen dat Bocuna heet. Voor de kaarten hebben we een plattegrond, een transportkaart en een kaart met alles steden gemaakt. Onze maquette was het minst goed gelukt en de mindmap het beste. Voor het dagelijks leven hebben we verhalen geschreven. We zijn trots op het feit dat we tweede zijn geworden.

plusgroep

Groepje Ivo, Tim, Tijn, Jelle en Finn

Het project was een wedstrijd tussen twee scholen. Twee van die scholen deden mee met groepjes die in de plusklas zaten. De andere twee scholen hadden een groepje uit de gewone klas. Eén groepje was afgevallen, want die kreeg het niet op tijd af.

Het doel van het project was om een eigen eiland te ontwerpen. Je moest eerst een klimaattabel maken. Daarna moesten we bedenken hoe ons eiland ontstaan is. Vervolgens moesten we de kaart en maquette maken, en als laatste moesten we een presentatie maken. Op de laatste dag gingen we bij De Borne de presentatie houden en werd de winnaar bekend gemaakt, wij zijn vierde geworden en het groepje van Gilles, Madée, Vera, Jaap en Huib zijn eerste geworden.

plusgroep 2