Home   schoolzaken   Nieuwbouw Christoffel en Schout

6 december 2016
hat-construction-700

Goed nieuws!

In het kader van het IKC (Integraal Kind Centrum) waarover we u vaker hebben ge√Įnformeerd, zijn de bestuurders van Kinderstad en Xpect Primair akkoord gegaan met¬†een stuk nieuwbouw/aanbouw.

Wat gaat er concreet gebeuren?
Kinderopvang Schout krijgt een nieuwbouwlocatie binnen onze school en daarom zal er een grote verbouwing gaan plaatsvinden bij Christoffel. Dit zal vooral geconcentreerd zijn bij het vlindergebouw (nieuwbouwgedeelte) van onze school. Ook zullen we er als basisschool twee lokalen bij krijgen.

Doel hiervan is dat we één team gaan worden waarin we kinderen nog beter kunnen volgen in hun ontwikkeling van 0-13 jaar. De samenwerking tussen kinderopvang en basisschool wordt daardoor nog intensiever.

Het tijdspad is als volgt:
Dit schooljaar zullen de plannen worden gemaakt en in het schooljaar 2017/2018 gaan we fysiek starten met de aanbouw/nieuwbouw. Dit zal zeker het gehele schooljaar in beslag nemen. We zijn nu volop bezig met de uitwerking van de plannen. De komende tijd zullen we u op de hoogte houden welke stappen er gezet zullen worden en hoe alles concreet wordt vormgegeven. Zodra er schetsen of plannen definitief worden zullen wij deze kenbaar maken.

Wij zijn erg blij met dit positieve nieuws en dat de samenwerking tussen kinderopvang en basisschool nog optimaler gaat worden.

De MR van Christoffel en de Oudercommissie van Kinderopvang Schout worden hier natuurlijk volledig bij betrokken.

Momenteel wordt een lijst opgesteld met veelgestelde vragen en die zullen we zo spoedig mogelijk publiceren, maar we wilden u dit goede nieuws nu al niet onthouden.

Heeft u vragen over het bovenstaande, neemt u dan contact op met Gérard Massar, directeur bs. Christoffel