Home   schoolzaken   Nieuw schooljaar: flexibiliteit gevraagd

Nieuw schooljaar: flexibiliteit gevraagd

30 augustus 2017

We zijn weer begonnen! Als u dit leest zijn we al 3 dagen onderweg en alles begint alweer als “vertrouwd” te voelen. Toch is er ook een aantal veranderingen. Zo zijn er best wel wat nieuwe collega’s bijgekomen. Ook is nieuw dat elke 2 leerjaren (groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8) een onderwijsassistent heeft gekregen. Dit om meer handjes in de klas te krijgen en zo de werkdruk aan te pakken. Ik ben ervan overtuigd, dat dit weer nieuwe kansen biedt om het onderwijs aan onze kinderen nog beter en passender te maken.

Daarnaast staat er wat mij betreft een spannend schooljaar te wachten. Zoals u kunt zien zijn de 2 nieuwe lokalen (speelplaats Schout Backstraat) bijna klaar. Er is veel oponthoud geweest met betrekking tot de vergunning, maar de oplevering is in zicht (anders waren de lokalen al in de zomervakantie opgeleverd).  Waarschijnlijk zal het nog een kleine 4 weken duren en dan kunnen de kinderen van groep 5c en groep 1-2d in hun nieuwe lokalen. De stukadoor is al druk bezig en mij is altijd geleerd dat dan het einde nadert. Als team krijgen we dan onze koffiekamer weer terug en kunnen we daar weer onze boterhammen eten.

Voorlopig althans, want achter de schermen zijn we ook druk bezig met de volgende verbouwing/nieuwbouw. Zoals het er nu voorstaat zal er in oktober/november gestart worden met de aanbouw van het kinderopvang gedeelte dat intern gaat komen binnen ons gebouw. Ik heb de tekeningen vorig jaar besproken tijdens een informatieochtend, georganiseerd door de oudervereniging. Ook de speelzaal en de gang daaromheen zal worden verbouwd. Daarnaast is ons doel om door het hele gebouw een “eenheid” te gaan creëren. Dus in elke hal dezelfde uitstraling en inrichting. Ook denken we aan leerpleinen waarin kinderen kunnen gaan werken buiten de klaslokalen. Kortom mooie ideeën en plannen die komend schooljaar concreet uitgevoerd gaan worden.

Keerzijde van de medaille is dat we (kinderen, ouders/verzorgers en teamleden) overlast gaan ondervinden van al deze plannen. Ik vraag dan ook aan iedereen een hoge mate van flexibiliteit. Er zullen vast zaken anders gaan lopen dan andere schooljaren. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat bepaalde delen van ons gebouw tijdelijk niet toegankelijk zullen zijn en dat we dan buitenom zullen moeten lopen. Maar u kunt vast nog meer voorbeelden bedenken waarin het anders zal zijn dan anders bij zo’n project. Voorop staat de veiligheid van de kinderen en daaraan wordt dan ook veel aandacht besteed tijdens de verbouwing. Indien er nieuws is zal ik u via deze nieuwsbrief op de hoogte brengen. Doelstelling is dat we in mei/juni klaar zullen zijn met de verbouwing mits alles en iedereen meewerkt. En dat we dan met trots kunnen kijken naar een prachtig vernieuwd gebouw waarin we IKC Christoffel nog verder vorm kunnen gaan geven. Wanneer de bouw begint zal ik kijken of de tekeningen ergens in de school kunnen hangen, zodat u ook inzicht krijgt in wat er precies gaat gebeuren. Ik heb er in elk geval erg veel zin in, en kan niet wachten tot ook in oktober de eerste schop de grond in zal gaan.

Ik wens iedereen, kinderen, ouders/verzorgers en teamleden een heel fijn schooljaar toe.

Met vriendelijke groet,

GĂ©rard Massar