Home   Activiteiten   Cultuur   Natuurouder?

Natuurouder?

29 januari 2019

Het is belangrijk en leuk dat kinderen niet alleen in de klas, maar juist ook buiten kennis kunnen maken met natuur en milieu. Verwondering staat centraal.  Natuurouders zijn (groot)ouders of andere vrijwilligers die het zinvol vinden en er plezier in hebben om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur.

Natuurouders helpen de leraren bij de organisatie en uitvoering van praktische natuur- en milieulessen. De leraar blijft verantwoordelijk voor de les.

De natuur(groot)oudercursus bestaat uit 7 lessen met theorie en praktijk. Een kleine greep uit wat er wordt geleerd:

– ervaring opdoen met werkvormen en veldwerk;
– basiskennis van natuur en milieu opdoen of uitbreiden;
– inzicht krijgen welk lesmateriaal beschikbaar is;
– meer inzicht krijgen in de omgang met kinderen en hoe kinderen leren.

De theorieavonden vinden plaats op woensdag van 20.00 – 22.00 uur. Deze worden gegeven in  MFA de Symfonie, Eilenbergstraat te Tiburg, op 13 en 20 maart en 3 april.  Het praktijkgedeelte vindt in de natuur plaats op zaterdagochtend vanaf 9.00 uur tot circa 12.00 uur op de volgende data: 16 en 23 maart en 6 en 13 april 2019.

Op 13 april voeren de cursisten alleen of met een groepje een veldopdracht uit om het certificaat te behalen. Daarvoor kunnen zij het geleerde en het cursusboek benutten. Bovendien ontvangen cursisten daarvoor een tasje met veldwerkmaterialen zoals loeppotje, spiegeltje, zoekkaarten, etc..

Meer weten of aanmelden?

Mail naar avanduuren@msn.com. Kijk ook op de website van IVN Tilburg: www.ivntilburg.nl bij natuurouders.