Home   Activiteiten   In de klas   Milieuvoetafdruk monitor

Milieuvoetafdruk monitor

8 december 2020
Wist u dat?
Het reisgedrag, eetgedrag en het koopgedrag van 550 leerlingen bijna vier keer méér CO2-emissie veroorzaakt dan het totale energieverbruik van de basisschool van deze leerlingen! Vanuit deze kennis heeft Xpect Primair de milieuvoetafdruk monitor ontwikkeld om samen met de kinderen ons gedrag zichtbaar te maken en samen te bekijken welke impact dit heeft op het milieu. Op dit moment meten we de voetafdruk van de thema’s: energie, afval, en transport. 
Zodra de kinderen de vragenlijst samen met de juf of meester hebben ingevuld, wordt de milieuvoetafdruk op een kindvriendelijke manier gevisualiseerd in een online dashboard. 
 
Duurzaamheid en omgeving
Wij van Xpect Primair staan voor duurzame scholen waar mens en omgeving in balans zijn. Voor ons heeft die duurzaamheid verschillende kanten. Duurzaamheid gaat over de zorg voor onze planeet en over het welzijn van onze medewerkers en kinderen. Ook de rol die wij spelen in de wijk en in de stad is een aspect van duurzaamheid. Wij nemen onze verantwoordelijkheid op al die gebieden en wij leren onze leerlingen om die verantwoordelijkheid te nemen. 
Een belangrijk onderdeel is kennis overbrengen naar de kinderen. Hiervoor gaan we samen met leerlingen diverse activiteiten starten, waarvan we de positieve resultaten de komende jaren in de milieuvoetafdruk monitor verwachten terug te zien. Via de nieuwsbrief houden we jullie hiervan op de hoogte.
 

Onderwerp gesloten.