Home   Geen categorie   Mediawijsheid

Mediawijsheid

12 juni 2019

Kinderen van nu weten niet beter dan dat zij opgroeien met beeldschermen: thuis, op school, in de trein en op straat. Moderne media zijn bovendien gemakkelijk te bedienen, waardoor ook de allerkleinsten de tablet of smartphone ogenschijnlijk moeiteloos gebruiken. Ouders, leerkrachten en andere mede opvoeders hebben veel vragen over mediagebruik. Moet je je bijvoorbeeld zorgen maken als je kindje eerder op een tablet leert ‘swipen’ dan hij leert lopen? Kijkt je kind niet te lang televisie? En wat zijn nu geschikte en leerzame spelletjes of apps?

De GGD wijst ouders graag op de ‘tipsheets mediagebruik voor ouders’: klik hier.

Daarnaast kunnen ouders altijd met vragen over mediagebruik/mediawijsheid terecht op het consultatiebureau van de GGD of bij de jeugdverpleegkundige verbonden aan de Christoffel (Tirzah Besemer).