Home   Headline   Manifestatie, een terugblik

Manifestatie, een terugblik

12 februari 2020

Op donderdag 30 januari jl. heeft ons team meegedaan aan de manifestatie van Primair Onderwijs Tilburg e.o. om zo ons mooie beroep als leerkracht onder de aandacht te brengen. We kunnen terugblikken op een middag waarin humor, inhoud, gezelligheid, positiviteit en saamhorigheid hand in hand gingen. Ruim 1600 deelnemers waren aanwezig in het Willem II stadion waar Leo Alkemade, Peter Heerschop, Marcel van Herpen en Gers Pardoel voor een mooi programma zorgden.

Kijkt u eens naar het filmpje ‘Zijn er straks nog wel docenten?’: Film

Op vrijdag 31 januari hebben we samen nagedacht over de toekomst van het onderwijs. We zijn met ons team coöperatief aan de slag gegaan voor duurzamer onderwijs.

Ook is de procedure van vervanging op Christoffel besproken. Graag willen wij nogmaals deze procedure met u delen:

Wanneer een collega zich ziek meldt dan worden de volgende stappen genomen:

• We hebben bijna een hele baan (WTF 0,9) boven op de normale formatie begroot, verdeelt over 3 collega‚Äôs (Jacqueline, Francis en Loekie) verdeelt over diverse dagen van de week om de eerste opvang te regelen.
  • Zijn deze collega‚Äôs ingezet (omdat er misschien meer zieken zijn, of collega‚Äôs verlof hebben) dan kunnen wij putten uit een Xpect Primair schil waarin een aantal vaste invallers zitten. Deze is echter door het lerarentekort niet meer optimaal gevuld en wordt ‚Äúleeg getrokken‚ÄĚ doordat er vacatures ontstaan op scholen van Xpect Primair.
  • Zijn deze collega‚Äôs ook ingezet dan is er nog een schil Tilburg breed gezien, waarop ik een beroep kan doen. Deze invallerspool is zeker ook niet meer uitputtend.
  • Daarna gaan we kijken of de parttime collega kan invallen en we zijn aan het onderzoeken of we ook met onze parttimers een vrijblijvende schoolschil kunnen samenstellen.
  • Kan ik daar niet meer terecht dan kijk ik naar LIO-stagiaires bij ons op school die kunnen invallen (of de mentor van deze stagiaires).¬†
  • Vervolgens kunnen we ook leerkrachtondersteuners inzetten om de vervanging te regelen. Dit is altijd onder verantwoordelijkheid van een bevoegde collega.
  • Gaat ook dit niet lukken dan zullen we de groep opdelen over de andere klassen.
  • Tot slot, mocht deze vorige maatregel te vaak nodig zijn, gaan we pas een groep naar huis sturen. Echter NOOIT op de dag zelf. We zullen dit dan door middel van een brief aankondigen voor de dag erop, zodat u hiermee rekening kunt houden.