Home   Activiteiten   Levensbeschouwing: Mooi!

Levensbeschouwing: Mooi!

28 november 2017

In de komende weken gaan we met onze methode levensbeschouwing Kleur op school aan de slag met het thema Mooi! Mooi, wat is dat precies?

Niet iedereen vindt dezelfde mensen, gezichten en gebouwen mooi. Wat jij mooi vindt, kan heel erg verschillen van wat een ander mooi vindt. Dat begint al bij je lievelingskleur of je lievelingsgetal.

Mooi van binnen
Echte schoonheid zit van binnen, wordt weleens gezegd. Maar wat bedoelen we daar nou mee? Welke betekenis heeft dat? Daar gaan we met de kinderen naar op zoek. Naar de betekenis van schoonheid die van binnen zit. En dan graven we natuurlijk nog wat dieper. Welke schoonheid zit er dan van binnen? En waar zit die schoonheid dan? Welke karaktereigenschappen maken iemand mooi?

Mooi van buiten
Als je mooi van binnen kunt zijn, dan kun je ook mooi van buiten zijn. Maar wie is mooi van buiten? Zijn er maatstaven voor wat mooi is aan iemand?

Burgerschap:Ā mooi voor elkaar
Mooi zijn voor elkaar, aardig zijn, samenwerken, dat zijn de schoonheidsidealen die we hebben voor de maatschappij. In deze Kleur op school komt dit aspect aan de orde in allerlei lessen. Dit aan de hand van verhalen, (kring) gesprekken, spelletjes, filmpjes en werkbladen.

 

Onderwerp gesloten.