Home   Activiteiten   Cultuur   Levensbeschouwing: Doe ik het goed?

Levensbeschouwing: Doe ik het goed?

23 mei 2016

De laatste periode van het schooljaar houden we ons bezig met het thema “Doe ik het goed?”

Kinderen willen het graag goed doen en stellen zichzelf daarom vaak de vraag “Doe ik het goed?” Kinderen hebben te maken met prestatiedruk, een cultuur van cognitief presteren. Belangrijk is dat we uitgaan van wat kinderen wel kunnen, van wat ze wel doen? “Je bent goed zoals je bent”. Daarbij besteden we ook aandacht aan “fouten maken” . Tijdens het leren en het proberen maken we allemaal fouten. Niemand is perfect. Fouten maken mag, van fouten maken leer je. Sommige fouten kun je verbeteren, sommige fouten moeten we elkaar vergeven. We werken op deze manier aan het zelfvertrouwen van de kinderen. Hierbij besteden we ook aandacht aan faalangst.

i_love_fouten

• Rik Ringrose

Wat een geweldig initiatief om hier aandacht aan te besteden! Wat mij betreft is dit soort zaken minstens zo belangrijk om aan onze kinderen mee te geven als alle schoolse vaardigheden en kennis. Hier kunnen ze de rest van hun leven van profiteren. Complimenten dat jullie dit soort thema’s zo oppakken. Ga zo door!