Home   Activiteiten   In de klas   Levensbeschouwing

Levensbeschouwing

14 december 2015

Het thema bij de lessen levensbeschouwing van deze periode is: “ik ben licht”

Licht speelt een grote rol in ons leven. Het heeft twee letterlijke betekenissen: het is de tegenstelling van donker en de tegenstelling van zwaar. Aan beide betekenissen wordt aandacht geschonken.

We onderzoeken met de kinderen op welke manieren je licht tegenkomt en wat dat voor je betekent. In de figuurlijke betekenis heeft licht ook te maken met goed nadenken, dingen helder zien en nieuwe ideeĂ«n krijgen. De kinderen verkennen wie voor hen lichtpuntjes zijn en hoe zij een ‘licht kunnen zijn’ voor een ander.

Licht is in veel levensbeschouwingen een heel belangrijk symbool voor zaken als hoop, leven, liefde, vrede en kracht. We kijken daarom naar lichtfeesten vanuit diverse godsdiensten, natuurlijk besteden we daarbij aandacht aan Kerstmis.

Licht