Home   Oudervereniging   Landelijke luizendag!

Landelijke luizendag!

26 januari 2016
Hoofdluis_te_lijf

Jaarlijks hebben meer dan 200.000 kinderen last van hoofdluis. Hoofdluis veroorzaakt niet alleen kriebel, maar is ook erg besmettelijk. Zo kan één geval van hoofdluis besmetting van een hele klas betekenen. Om hoofdluis te bestrijden, organiseert het Landelijk Steunpunt Hoofdluis (LSH) elk jaar de Landelijke Luizendag. Komend jaar vindt de Landelijke Luizendag plaats op woensdag 2 maart 2016. 

2 maart is de eerste woensdag na de voorjaarsvakantie van vele scholen, vandaar dat er voor deze datum is gekozen. Nu geeft het LSH zelf al aan dat het door de spreiding van de schoolvakanties goed mogelijk kan zijn dat deze datum niet voor alle scholen goed uitkomt. Scholen kunnen dan zelf een ander moment uitkiezen. 

Na overleg hebben wij besloten om de vaste controle momenten, die er binnen onze school al zijn, aan te houden. Dit betekent dat alle kinderen van onze school op maandag 15 februari aanstaande worden gecontroleerd. 

Toch willen we in voorbereiding op deze controle wat extra medewerking van u vragen. 

Wij vragen u om op zondagavond 14 februari alle gezinsleden zelf al een keer te controleren en wanneer nodig te starten met behandelen. 

Hiervoor kunt u gebruik maken van onderstaande download: 

http://www.landelijksteunpunthoofdluis.nl/cp/uploads/downloads/LSH-hoofdluis5stappenplan_1390552412.pdf

Wij zijn benieuwd of we dan op maandag 15 februari een geheel luisvrije controle hebben!! 

Ook vragen wij u om uw kinderen tussen de controles door regelmatig zelf te controleren, want hoe eerder er met de behandeling en het kammen wordt gestart hoe kleiner de kans dat uw kind ook weer anderen besmet. 

Kijkt u ook eens op onze schoolsite voor nog meer informatie over luizen.

 

Onderwerp gesloten.