Home   Headline2   Kindgesprek 2.0

Kindgesprek 2.0

5 oktober 2020

De ontwikkelgroep “feedbackÔÇŁ is al een tijd bezig om te onderzoeken hoe wij op Christoffel op een goede manier de kindgesprekken kunnen voeren. Deze gesprekken tussen kind en leerkracht vinden de komende periode plaats in de groepen 3 tot en met┬á 8. In de groepen 2 zullen met enkele kinderen gesprekken worden gevoerd om zo te onderzoeken hoe we dit in de groepen 2 vorm gaan geven.

Als voorbereiding op het gesprek vullen de kinderen een aantal vragen in op een format dat is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Dit is de basis voor het gesprek dat de leerkracht met het kind gaat voeren.

Het kind krijgt in het gesprek de ruimte om mee te denken over zijn eigen ontwikkeling en zijn eigen manier van leren. Op die manier willen wij het kind eigenaarschap geven en betrekken bij hun eigen leerproces en hen leren om doelen te stellen voor de toekomst. Dit draagt bij aan de intrinsieke motivatie om te leren.

De input van het kind geeft de leerkracht handvatten om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de belangstelling en de behoeften van het kind. Tijdens de driehoeksgesprekken in november zal de opbrengst van het gesprek ook zeker ter sprake komen.