Home   Activiteiten   Kerstnieuws…

Kerstnieuws…

30 november 2015

Terwijl Sinterklaas nog volop gevierd wordt, is de werkgroep Kerst al druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstviering. De kerstviering zal plaatsvinden op woensdagavond 16 december. Voor alle groepen 17.00 tot 19.00 uur.

Het goede doel:
Dit jaar gaan we ons gezamenlijk inzetten voor Gijsje Eigenwijsje.
Het was de wens van Gijs om ook andere kinderen met een levensbedreigende ziekte een ‘weekje weg’ te laten ervaren, een warm rustpunt voor het gezin in een heftige periode. Voor dat kind/gezin wordt het mogelijk gemaakt een aantal dagen samen door te brengen, weg van het ziekenhuis, weg van de hectiek. De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingerichte en op een ziek kind afgestemde, vakantiewoning. Om de wens van Gijs blijvend mogelijk te maken heeft de stichting middelen nodig. Om die middelen te verzamelen organiseert de stichting projecten en is zij voor het bereiken van haar doelstelling afhankelijk van donaties en giften. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: http://gijsjeeigenwijsje.com/

Gijsje Eigenwijsje

Heitje voor een karweitje
“Heitje voor een karweitje” was voorgaande jaren een groot succes, vandaar dat we deze inzamelingsactie dit jaar op dezelfde manier zullen gaan doen. Hierbij alvast de oproep om na te denken over mogelijke karweitjes voor uw kind(eren). Op maandag 7 december krijgen de kinderen hun “heitje voor een karweitje kaart” mee naar huis. Op maandag 14 december verwachten wij de kinderen met hun “karweikaart” en het geld bij de groepsleerkracht.

De viering in de klassen
Dit jaar gaan we er weer een gezellige avond van maken. Het eten in de klas zal weer net zoals vorig schooljaar, zijn in de vorm van een buffetje. Hiervoor nemen de kinderen zelf een leeg bordje, bestek en een pakje drinken mee. Via de klassenouders wordt hierover nog meer informatie verstrekt.

De lichtjestocht:
Zoals vanouds willen we graag weer een lichtjestocht houden door de wijk. Dit jaar lopen we dezelfde route als vorig jaar. Deze wordt uitgedeeld tegelijkertijd met de uitnodiging op vrijdag 11 december. De afgelopen jaren kwamen we door prachtig versierde wijken, waardoor we een echt kerstgevoel kregen. Net als vorig jaar willen we graag op het schoolplein gezamenlijk afsluiten onder het genot van een drankje en iets lekkers. Let op: u haalt uw kind zelf om 18.30 uur op in de klas en tot 19.00 uur is de gezamenlijke afsluiting op het plein.

De peuterspeelzaal en groepen 1/2 starten dit jaar om 17.00 uur in de klas. Zij lopen gezamenlijk naar de kerk, langs de kerststal weer terug naar school. Daarna eten zij het “Kerstbuffet” in de klas. Vanaf 18.15 uur kunt u uw kind(eren) ophalen in hun eigen groep, tot uiterlijk 18.30 uur.

De kinderen van groep 3 t/m 8 zien we om 17.00 uur in hun eigen klas met een leeg bordje, bestek, pakje drinken. Vanaf 18.00 uur starten we met gekoppelde groepen de lichtjestocht door de wijk en zullen dan rond 18.30 uur terug zijn in de eigen klas, waar u uw kind(eren) weer op kunt halen. We zien iedereen daarna graag terug op het schoolplein, voor de uitreiking van de cheque en een gezellige afsluiting van de avond, onder het genot van een door de school aangeboden drankje. Om 19.00 uur is de kerstviering afgelopen.

Wij maken er samen met u en uw kinderen een gezellige avond van!

Een kerstgroet van

Rosanne van Dijk, Hilde Verstegen, Evy Lamerichs , Lotte Roovers en ouders Floor van Kemenade en Karlinda Broeders

Kerstballen
 

Onderwerp gesloten.