Home   schoolzaken   Hepatitis A geconstateerd op Christoffel

10 november 2016
logo_blauw

Beste ouders/verzorgers,

Dinsdagmiddag 8 november, werd ik gebeld door de GGD met de mededeling dat er mogelijk sprake zou zijn van Hepatitis A bij ons op school. Gisteren is bevestigd dat dit inderdaad geconstateerd is bij 4 kinderen. Als directeur schrok ik enorm van dit nieuws en had ik meteen de vraag wat is nu wijsheid en wat moeten we doen om erger te voorkomen.

Vanaf dat moment zijn de GGD en de school samen bezig geweest om de juiste acties voor te bereiden om kinderen, ouders en medewerkers goed te informeren en om te kijken wat de juiste maatregelen zijn om uitbreiding te voorkomen.

Hoe vervelend het ook is, de conclusie om erger te voorkomen was snel getrokken. De hele school, kinderen en medewerkers moeten gevaccineerd worden tegen Hepatitis A. Vandaag zijn we de hele dag bezig geweest om de juiste brieven te maken die u in de bijlage zult aantreffen. Maar ook om de vaccinatiecampagne goed voor te bereiden. Komende zaterdag zal de vaccinatie dan ook al op school plaats vinden. We verwelkomen u en uw kind(eren) dan in de hal van het Schout Backgebouw.

Ik ben ervan overtuigd dat we op dit moment de juiste dingen aan het doen zijn om heldere informatie te geven maar ook om verdere besmetting te voorkomen. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er iets niet duidelijk is. Ik zal daarom morgenvroeg aanwezig zijn in onze koffiekamer om uw eerste vragen te beantwoorden. Tevens hebben we ook geregeld dat tussen 12-14 uur GGD medewerkers aanwezig zullen zijn, die ook uw vragen kunnen beantwoorden. In een van de bijlagen zijn de meest voorkomende vragen en antwoorden al gegeven.

Ik kan me voorstellen dat u ongerust bent, schroom dan niet om contact op te nemen met mij zodat ik kan kijken of ik uw ongerustheid kan wegnemen.

Het is een hele operatie, daar ben ik me terdege van bewust maar we doen er alles aan om de juiste stappen te zetten om erger te voorkomen.

In de bijlagen treft u aan:

• Een brief met informatie van de GGD en het moment waarop uw kind┬áinge├źnt kan worden bij ons op school.
  • Een brief met veel gestelde vragen en antwoorden.
  • Een gezondheidsverklaring die u in moet vullen vanwege de┬áadministratie en de toestemming van ouders. Deze verklaring wordt morgen ook aan alle leerlingen meegegeven.

Ik hoop dat ik u voor nu voldoende geïnformeerd heb. Heeft u nog vragen dan zie ik u morgenvroeg graag verschijnen in onze koffiekamer/teamkamer (zoals al beschreven).

Met vriendelijke groet,

G├ęrard Massar
directeur bs. Christoffel

Klik hieronder op de bijlagen:

info-ouders-bs-christoffel-en-bso

hepatitis-a-vraag-en-antwoord-bs-christoffel-pdf