Home   Geen categorie   Groepsoverstijgend rekenen

Groepsoverstijgend rekenen

17 oktober 2016
getallen

Groepsoverstijgend rekenen en posters met rekendoelen

Dit schooljaar zijn we enthousiast gestart met de nieuwe rekenmethode “wereld in getallen”.

Echter is de nieuwe rekenmethode niet de enige verandering op het gebied van rekenen. Dit jaar is er ook gestart met groepsoverstijgend rekenen. De kinderen zijn per leerjaar verdeeld in 3 aanpakken (groepen) en krijgen hier rekenonderwijs aangeboden dat goed aansluit bij hun onderwijsbehoefte op het gebied van rekenen.

Aanpak 1 is hierbij de groep voor de zwakkere rekenaars. Hier ligt het tempo wat lager, is er meer aandacht voor herhaling en extra in¬†oefening van de strategie√ęn.¬†

Aanpak 2 is voor de gemiddelde rekenaars. Zij volgen het reguliere programma van de methode.

Aanpak 3 is voor de betere rekenaars. Zij gaan vlotter door het reguliere programma van de methode en worden daarnaast uitgedaagd met plusopgaven.

Iedere aanpak heeft ook zijn eigen weektaak opdrachten waaraan de kinderen werken als ze klaar zijn en bij alle aanpakken wordt er gebruik gemaakt van de (handelende) PARWO materialen. Per blok worden de aanpakken opnieuw bekeken en ingedeeld, zodat de aanpak steeds passend blijft bij de rekenbehoefte van uw kind(eren). Misschien heeft u ook al op de deur van het lokaal van uw kind(eren) een rekenposter zien hangen. Omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen weten waarom ze moeten rekenen en aan welke doelen we werken, zijn we gestart met rekenposters. Op deze posters staan de doelen die in dat blok centraal staan.

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden, kom gerust eens een kijkje gaan nemen bij het lokaal van uw kind(eren)!