Home   Headline2   Gezonde lunch

Gezonde lunch

2 maart 2020

Een verantwoorde leefstijl is belangrijk voor ieders welzijn en onze omgeving. Daarom willen wij graag onderstaande informatie over het eten en drinken binnen ons kindcentrum onder uw aandacht brengen.

Wat eten en drinken wij?
We willen verantwoord eten op school stimuleren om zo kinderen bewuste keuzes te leren maken. Samen met ouders zorgen we voor weloverwogen eten en drinken tijdens de lunch. Er zijn diverse meningen over wat nu wel of niet een verantwoorde keuze is. Hierbij past in ieder geval snoep, koek en chips als een vanzelfsprekendheid voor de dagelijkse pauzes niet bij.

Lunchpauze
Om 12.15 uur gaat iedereen eten. Wanneer uw zoon/dochter overblijft vindt dit plaats in de eigen klas met de leerkracht/overblijfkracht. De leerlingen brengen de lunch hiervoor zelf mee. Naast drinken (geen koolzuurhoudende dranken) in een bij voorkeur herbruikbare beker of fles denken wij aan het volgende voor de lunch:
Boterhammen, (gedroogd) fruit, groente, wrap, (blokje) kaas, gekookt eitje, droge cracker (eventueel belegd) of bijvoorbeeld soepstengels, rijstwafel (eventueel met kruiden, maar geen chocolade of karamel), ongebrande/ongezouten nootjes.

Schooljaar 2020-2021
Volgend schooljaar gaan we vanuit de Eetclub fruit en melk aanbieden. U kunt dan als ouder ervoor kiezen om hiervan gebruik te maken. Het enige wat we hiervoor vragen is een herbruikbare beker, zodat we deze kunnen vullen met melk of water. Zo willen we ook het afvalverbruik van alle kleine pakjes die worden meegenomen verminderen.

Op deze manier geloven wij samen met u het goede voorbeeld te geven en goed voor onze kinderen en omgeving te zorgen. Voor nu en in de toekomst.