Home   Activiteiten   Geslaagd groep 8 kamp

Geslaagd groep 8 kamp

13 juni 2016

De leerlingen van groep 8 zijn van dinsdag 7 juni tot en met vrijdag 10 juni op kamp geweest. Al een aantal jaar zijn we te gast op de Roerdomp in Westelbeers. En ook dit jaar is het weer uitstekend bevallen. Alleen maar positieve geluiden bij aankomst terug op school. Wij hebben er van genoten!

Dinsdag:
Na een fietstocht van zo’n 23 km kwamen we dan in groepjes eindelijk aan op de kamplocatie. Samen lunchen, de regels bespreken en dan de slaapkamers gaan inrichten. Nadat iedereen zijn bed had opgemaakt profiteerden we van het mooie weer en zijn we snel naar het ven bij de kamplocatie gegaan. Lekker gezwommen en in de zon gelegen. De ouders kwamen voor ons macaroni maken en na onze kampshirts volgeklad te hebben konden we ons gaan voorbereiden op de spooktocht. Wat een spanning werd er bij de kampeerlocatie opgebouwd. En dan nog met de auto richting het bos waar we gedropt werden. Wat was het donker, spannend, doodeng en ook werd er gegild, gelachen en gehuild. Het teruglopen naar de kamplocatie was een welkome ontspanning. Alle kinderen die de spooktocht hebben meegelopen vonden het achteraf toch ook wel erg gaaf en waren blij dat ze de tocht gelopen hebben.

Woensdag:
Na heerlijk te hebben geslapen (de een iets meer dan de ander) hebben we gezamenlijk ontbeten. Na een leuke kampquiz en een sportieve middag was het tijd voor een echt overheerlijke bbq. Iedereen had ook flink honger gekregen van het sporttoernooi. Buikschuiven, behendigheid, snelheid en flexibiliteit werden gemeten. Helaas door het verkeerd neerkomen vanuit de hindernisbaan kwam Lieveke in het gips. Toch wilde ze heel graag nog op kamp blijven!
Nadat het corvee gedaan was konden we ons klaarmaken voor de campingbingo. Wat een hoop verschillende campingoutfits kregen we te zien. Na de bingo een heus kampvuur en daarna was het weer tijd om naar bed te gaan.

Donderdag:
Wat hebben we weer lekker geslapen (zelfs een beetje uitgeslapen). Levend stratego moesten we zeker nog een keer spelen dus de ochtend was zo gevuld. Om 13.00 uur vertrekken naar de kegelbaan in Oirschot. Daar hebben we de middag goed doorgebracht en ook de toeristische fietsroute ging goed! Toen we terugkwamen stond de frietkar al klaar. Samen lekker gegeten en daarna klaarmaken voor de laatste avond. Dj Tijn kwam om ons een super afsluiting te geven van het schoolkamp. Er werd flink gefeest en daarna nog een kampvuur en lekker naar bed.

Vrijdag:
Dat was het dan! Opruimen, inpakken, ontbijten en naar huis. Iedereen is veilig aangekomen, en kon lekker naar bed!

Het was een super kamp! Met dank aan alle hulpouders, leerkrachten die langs zijn gekomen voor de spooktocht en de sponsoren van de BBQ en het brood!
Voor meer foto’s kunt u naar de fotogalerij “schoolkamp”.

IMG_1874IMG_1918IMG_2075IMG_1892