Home   Activiteiten   Geef je bloot?!

Geef je bloot?!

23 februari 2021

De komende periode gaan we bij levensbeschouwing aan de slag met het thema “Geef je bloot?!”. “Geef je bloot” kun je letterlijk opvatten als in: Wanneer ben je bloot? Wat laat je zien van je lijf? Aan wie? Maar ook figuurlijk: Wat laat je van je binnenkant zien? Welke gedachten deel je met anderen? Bij wie geef jij je bloot?

In de lessen komen de verschillende betekenissen van bloot aan bod. Welke betekenis heeft jezelf figuurlijk blootgeven voor jou? Waar ligt voor jou de grens bij het jezelf letterlijk bloot geven? Wat geef jij bloot? Aan de ene kant is het belangrijk dat kinderen leren om een geheim te bewaren, om niet alles bloot te geven. Maar aan de andere kant zijn er grote geheimen waarvan je liever hebt dat kinderen die wel met iemand kunnen delen.

We gaan op zoek naar waar grenzen liggen van wat je wel of niet bloot geeft, welke geheimen je wel zou moeten blootgeven en hoe je daarmee omgaat. Een kind dat ontspannen kan praten over bloot en daar ook alle woorden voor kent voelt zich de baas in en over zijn eigen lijf. Het zal beter grenzen kunnen aangeven als het nodig is. Zeker als het zich daarin gerespecteerd voelt door zijn omgeving. Erover praten is goed.