Home   schoolzaken   Gebruik mobiele telefoons

Gebruik mobiele telefoons

19 september 2016
mobieltje_oke

Kinderen nemen steeds vaker een mobiele telefoon mee naar school. Geen enkel probleem, maar we moeten hier als school duidelijke afspraken met de kinderen over maken zodat misbruik voorkomen kan worden.

Wanneer uw zoon en/of dochter een mobiele telefoon mee naar school neemt, om welke reden dan ook, is het de bedoeling dat deze bij de leerkracht ingeleverd wordt. Uw kind levert de mobiele telefoon bij binnenkomst in en krijgt deze pas terug wanneer uw kind naar huis gaat. De mobiele telefoon dient op stil te staan, het liefst helemaal uit. Tijdens fruitpauzes en wanneer uw kind bij de TSO overblijft, krijgt uw kind deze niet terug.

Wanneer uw kind de telefoon niet inlevert en hij wordt betrapt met een mobiele telefoon, wordt deze ingenomen en krijgt hij of zij deze de volgende dag pas weer terug.

Soms wordt de mobiele telefoon gebruikt tijdens de les, dan gelden deze regels natuurlijk niet. U begrijpt dat de telefoon dan alleen voor dit doeleinde gebruikt mag worden, anders zal de telefoon alsnog ingenomen worden.

Wij zijn als school nooit verantwoordelijk voor de mobiele telefoon van uw kind. Gaat hij stuk, verloren of wordt hij gestolen dan is dit uw verantwoordelijkheid.

Wij hopen u zo voldoende geĆÆnformeerd te hebben rondom ons beleid “mobiele telefoons”.