Home   Headline2   Feestelijke presentatie van het groene schoolplein en speeleiland

Feestelijke presentatie van het groene schoolplein en speeleiland

19 december 2018

Feestelijke presentatie van het groene schoolplein en speeleiland!

Op maandag 10 december vond de presentatie plaats van de plannen voor het groene speelplein en het openbare groene speeleiland. We kijken terug op een geslaagde avond. De opkomst van buurtbewoners was groot, meneer John en juf Mara zongen de sterren van de hemel,  de kinderen van de BSO zorgden voor heerlijke hapjes, de wethouder liet er de discussie over het “draaiend huis” voor schieten en de  stoere kinderen van de kinderraad mochten voor deze speciale gelegenheid erg lang opblijven.

De mooi verlichte speelzaal van Kindcentrum Christoffel vormde de sfeervolle entourage voor deze bijzondere bijeenkomst. Naast vertegenwoordigers van gemeente en de aannemer Brouwers Groen, vele buurtbewoners en de kinderen van de kinderraad was ook bijna het voltallige personeel van basisschool Christoffel en Kindcentrum Schout aanwezig. Iedereen was benieuwd naar de plannen.

Na een openingswoordje door Gérard Massar kwamen achtereenvolgens de wijkwethouder Marcelle Hendrickx, Carin Zandbergen namens het schoolbestuur en Tineke Vermeer namens T-Primair aan het woord. Er was veel aandacht voor het belang van bewegen en spelen in een uitdagende en groene omgeving. Een groen schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Tijdens én na schooltijd. Dit is gezond en heeft een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties van kinderen. Hoe mooi is het dat zo’n voorziening voor alle kinderen in de wijk ook buiten schooltijd toegankelijk wordt en daarmee ook voor verbinding in de wijk kan zorgen.

Daarna volgde, waar iedereen toch eigenlijk voor gekomen was, de presentatie van de plannen. Achter de schermen werd er al twee jaar hard aan gewerkt. Wat wordt het mooi: een pluktuin, een avonturenbos, een speelheuvel en een insectenhotel maar ook een klimwand, duikelrekjes en een monkeytrail. Na de kerstvakantie wordt met de aanleg gestart en iedereen heeft er nu al zin in.

Na de presentatie werden de aanwezigen door de kinderen van de kinderraad uitgenodigd om in groepjes te praten over de plannen want natuurlijk is het belangrijk dat alle kinderen veilig, duurzaam en schoon kunnen spelen en dat de wijkbewoners veel plezier hebben van de plannen en geen overlast. Deze gesprekken leverden, naast vele ideeën, ook een aantal vrijwilligers op die bereid zijn om de handen uit de mouwen te gaan steken. Mocht u zich nog niet hebben aangemeld maar toch een handje willen helpen dan is aanmelden nog mogelijk via het mailadres groenspeelplein@xpectprimair.nl (graag met vermelding van naam, mailadres en dagen waarop u eventueel beschikbaar bent). Na de kerstvakantie nemen we met alle vrijwilligers contact op.

Met de vele ideeën die naar voren kwamen, zijn we inmiddels al aan de slag gegaan. Zo wordt er serieus gekeken naar de mogelijkheid om verkeersbrigadiers of klaar-overs in te gaan zetten zodat de kinderen veiliger kunnen oversteken. Ook wordt bekeken op welke manier kinderen betrokken kunnen worden bij het schoonhouden van het plein en wordt er al nagedacht over leerarrangementen, buitenworkshops en praktische zaken als het realiseren van een buitenkraan en een composthoop. We zijn blij dat zoveel ouders en buurtbewoners met ons “meedenken”.

Dat bijna iedereen in de wijk de plannen een warm hart toedraagt, blijkt ook uit de opbrengst van de loterij. Deze leverde maar liefst het geweldige bedrag op van bijna 10.000 euro.

Gezien de vele enthousiaste reacties gaan we ervan uit dat het speelplein en het openbare speeleiland  een succes gaan worden in de wijk, niet alleen voor de kinderen maar voor alle wijkbewoners.

Mocht u nog vragen hebben m.b.t. het groene speelplein en speeleiland dan kunt u daarmee terecht bij de coördinatoren van het project: Tijn Bodifee, Rosanne van Dijk en Marlous Metz via het mailadres groenspeelplein@xpectprimair.nl.

Voor iedereen die er niet bij kon zijn, en voor iedereen die het allemaal nog eens terug wil zien, hierbij een link naar een filmpje met beelden van het nieuwe schoolplein en van de presentatie-avond: klik hier