Home   Headline2   Engelbert Zoontjens

Engelbert Zoontjens

8 september 2020

Mijn naam is Engelbert Zoontjens en sinds begin dit schooljaar de intern begeleider van groep 1 t/m 4 op KC Christoffel.

Ik ben 49 jaar en woon in Berkel-Enschot samen met Birgit en onze tweeling Wout en Jurre. In het weekend en in mijn vrije tijd geniet ik van leuke dingen doen met vrienden en familie zoals feestjes vieren en lekker uiteten. Daarnaast voetbal ik bij Jong-Brabant en hou van sport kijken.

Ik ben 11 jaar als leerkracht werkzaam geweest in groep 3-4-5 op Rennevoirt in Berkel-Enschot. In die periode heb ik diverse verdiepende opleidingen gedaan met betrekking tot kindzorg.

Daarna ben ik begonnen als Intern Begeleider op de Kleine Akkers in Goirle. Op deze school ben ik 10 jaar werkzaam geweest als intern begeleider van groep 1 t/m 8 en ik heb daar ook nog les gegeven in groep 6-7-8 en alle andere groepen. Daarna heb ik 3 jaar gewerkt in Tilburg Noord als intern begeleider en nu ben ik dus begonnen op KC Christoffel.

Ik werk nu 3 dagen als IB-er en ben 1 dag werkzaam als centrummanager bij Playing For Success. Dat is een landelijk project wat vorm gegeven wordt in het Willem II stadion en waar kinderen uit groep 6-7-8 vooral een steuntje in de rug krijgen m.b.t. de zogenaamde soft Skills. 11 weken werken kinderen in een WOW-omgeving aan een leerdoel wat gericht is op het verbeteren van samenwerken, motivatie, zelfvertrouwen en zelfstandig werken.

Ik vind het belangrijk dat een kind prettig in zijn vel zit, zijn talenten kan ontwikkelen, kan zijn wie hij/zij wil zijn en een gevoel van eigenwaarde heeft. Daarnaast is het ook belangrijk dat we steeds kijken of we ook uit het kind halen wat er, op welk gebied dan ook, inzit.

Ik hoop dat ik op deze school snel mijn weg zal vinden en mee mag werken aan het ontwikkelen van de talenten en krachten van een kind. Ik wil de kinderen zo goed mogelijk begeleiden in hun ondersteuningsbehoeftes en hun weg naar het voortgezet onderwijs. Steeds zoekend naar wat bij het UNIEKE kind past binnen de mogelijkheden van een school.