Home   Headline   Een bijzonder jaar

Een bijzonder jaar

14 juli 2021
Het einde van het schooljaar komt nu echt in zicht. Iedereen herkent vast de bekende laatste loodjes en het uitkijken naar de zomervakantie. Mijn eerste jaar op KC Christoffel dat ik als directeur mag gaan afsluiten. Een mooi moment om de kinderen en u te bedanken voor de inzet, betrokkenheid en flexibiliteit in dit bijzondere schooljaar, waarin helaas ook corona wederom een enorme impact heeft gehad. Gelukkig hebben we er samen voor kunnen zorgen dat onze kinderen zich er, ondanks de omstandigheden, goed doorheen hebben geslagen en dat is een groot compliment waard. Aan alle ouders, kinderen en het team bedankt! 
 
Ik wil ook alle ouders en andere vrijwilligers die zich hebben ingezet voor Christoffel enorm bedanken en in het bijzonder ook de huidige voorzitter van de MR, Paul van Sprang. Bedankt Paul! De samenwerking met Paul heb ik als zeer positief ervaren door zijn betrokkenheid, feedback en professioneel meedenken vanuit ouders. Zeker in dit jaar waarin grote onderwerpen als andere schooltijden op het programma stond en de extra aanpassingen/verantwoordelijkheden rondom corona, was er een belangrijke rol voor de MR weggelegd. We hebben vaker dan normaal gesproken overleg gehad en altijd constructief. Op dit moment is de respons op de raadpleging van AndereSchooltijden.nl 75%. Dat is hoog en we hopen naar de 80% te gaan. We krijgen van ouders terug dat we het proces zorgvuldig doorlopen hebben en daar hoopten we ook op als school en MR. Bedankt daarvoor. Na de vakantie zal MR-lid Robert Heines het voorzittersstokje van Paul overnemen. 

 
Hoe het na de vakantie zal zijn is helaas nog even afwachten gezien de huidige nieuwsberichten, maar we hopen dat we weer zo ‚Äúnormaal‚ÄĚ mogelijk kunnen starten. Ook dit jaar is onze insteek geweest, zoveel mogelijk activiteiten voor onze kinderen door te laten gaan (binnen de richtlijnen van het RIVM). We zijn dankbaar dat bijvoorbeeld het schoolreisje en kamp door zijn gegaan en dat de ouders en de kinderen van groep 8 deze week aan het genieten zijn van de theater dinershow. De kinderen van groep 8a hebben gisteren al hun talenten op het podium laten zien. Het was voor iedereen gisteravond enorm genieten. Onze slogan ‘Iedereen uniek, samen √©√©n’ zagen we terug op het podium. Vanavond is groep 8b en donderdag 8c, ook voor deze groepen heel veel succes en plezier. We wensen al onze schoolverlaters een fijne start op de middelbare school, maar natuurlijk net als iedereen eerst lekker genieten van de vakantie.¬†
 
Volgende week ontvangt u nog een brief betreffende de raadpleging, maar voor nu wil ik alvast iedereen een hele fijne welverdiende vakantie wensen en een mooie laatste anderhalve week van het schooljaar. 
 
Marlous Metz,
Directeur KC Christoffel
 

Onderwerp gesloten.