Home   Oudervereniging   Meneer GĂ©rard over het belang van de ouderbijdrage

Meneer GĂ©rard over het belang van de ouderbijdrage

2 februari 2016

In september hebben alle kinderen een brief meegekregen over de ouderbijdrage voor het komende schooljaar. De vrijwillige ouderbijdrage is dit jaar vastgesteld op € 19,50. Van deze bijdrage worden allerlei activiteiten voor de kinderen gefinancierd. In gesprek met meneer GĂ©rard over waarom de ouderbijdrage zo belangrijk is voor onze kinderen.

“Laat ik voorop stellen dat de ouderbijdrage vrijwillig is” zegt GĂ©rard. “Maar we hebben deze wel nodig. We gebruiken de ouderbijdrage voor activiteiten als de Sinterklaasviering, de muzische avond of de sportdag maar ook voor lesmateriaal en extra spelvoorzieningen als de voetbalgoaltjes. Het is de ‘jus’ op de aardappelen”. Ondanks dat iedereen het ermee eens zal zijn dat aardappelen met jus toch lekkerder zijn dan zonder, blijkt het incasseren van de ouderbijdrage ieder jaar toch een tijdrovende klus.

De ouderbijdrage is nodig
GĂ©rard: “Afgelopen jaar heeft 82% van de ouders de bijdrage betaald. Wat de reden is dat een niet onaanzienlijk deel van de ouders financieel niets bijdragen, blijft gissen, ook voor GĂ©rard. “Ik weet niet of het laksheid is of de hectiek van het alledaagse leven. Ik hoop niet dat het voor mensen een principekwestie is om niet te betalen. Die mensen nodig ik van harte uit om hierover in gesprek te gaan met mij. Als het te maken heeft met de financiĂ«le situatie thuis, dan nodigt GĂ©rard deze ouders graag uit want daar valt ten allen tijde over te praten.

Traditionele activiteiten voor alle kinderen
De activiteiten die we ermee bekostigen maken deel uit van de traditie van onze school, zoals ook ieder gezin zijn tradities opbouwt. Het zijn leuke activiteiten die voor alle kinderen een blijvende herinnering vormen. Wij vinden het belangrijk dat dit voor ieder kind toegankelijk is. We kunnen dit niet zonder hulp van ouders. Je hoopt natuurlijk dat ouders zich dit realiseren en vanuit een gevoel van solidariteit naar anderen toe willen bijdragen”.

Christoffel_OV