Home   Activiteiten   Cultuur   Dieren in de wol

Dieren in de wol

16 november 2015

Samen met Daphne van de Kinderkunstklas zijn we aan de slag gegaan binnen┬áhet thema “dieren in de wol”. Voordat we aan de slag konden hebben we het eerst gehad over lichaamsvormen en verhoudingen bij dieren en ook een stukje uitleg over het combineren van kleuren bij elkaar en het verschil tussen warme en koude kleuren.

De kinderen kregen de opdracht om hun favoriete dier na te maken met behulp van kranten, schilderstape en natuurlijk…..wol. Van een prop kranten die omwikkeld werd met schilderstape, werd het lijf gemaakt. Toen dat stevig was, konden de kinderen met de wol aan de slag. een heel secuur en precies klusje, want de wol moest mooi om het lijf heen gewikkeld worden.Met mooie kleurencombinaties kreeg het dier een mooie ┬ávacht en daarna was het tijd om het dier te voorzien van vleugels, ogen, oren en natuurlijk poten. Het was een middag hard werken, maar het resultaat was dat harde werken meer dan waard.

Ben je benieuwd naar het eindresultaat kun je de dieren in groep 5B komen bewonderen!

groep 5