Home   Activiteiten   De Week van de Lentekriebels!

De Week van de Lentekriebels!

26 februari 2018

Op 21 maart begint de lente, het jaargetijde van nieuw leven. Kinderen zijn vaak geboeid door de geboorte van kuikentjes, lammetjes en baby-tjes. Maar hoe groeit een baby in de buik? Wat is verliefdheid? Wat is het verschil tussen jongens en meisjes? De lente is h├ęt moment om aandacht te besteden aan deze en andere vragen over relaties en seksualiteit.

Daarom doet onze school dit jaar mee aan de week van de Lentekriebels (19 t/m 23 maart).

Elk jaar staat er een thema centraal. Dit jaar is dat het thema Anders?! We besteden aandacht aan diversiteit. Dit is een breed thema en gaat over seksuele diversiteit, gender, verschillende religies en culturen. Maar ook over ziekte en beperking. Iedereen is daarin uniek.

Tijdens deze week zijn er activiteiten voor alle groepen op school. Zo geven we lessen over relationele en seksuele vorming, afgestemd op de groep en leeftijd.

De week begint met een opening in de klas en we willen vragen of alle kinderen in het rood naar school komen (of 1 rood kledingstuk). Heeft u vragen over deze week, dan kunt u terecht bij de groepsleerkracht of de website www.weekvandelentekriebels.nl