Home   Activiteiten   Cultuur   Cultuur op KC Christoffel

Cultuur op KC Christoffel

22 september 2020

Elk jaar doen we ons best om voor alle kinderen op school een mooi plan te maken met culturele activiteiten. Helaas zijn vorig jaar in verband met Corona een aantal activiteiten niet doorgegaan.

Dit jaar hopen we dat de meeste geplande activiteiten gewoon door kunnen gaan. Soms vereist dit echter wel aanpassingen; zo zouden we eigenlijk met de hele school een bezoek brengen aan het Ontdekstation, maar is het Ontdekstation nu bij ons op school geweest om workshops in de klas te geven rondom het thema Architectuur.

Verder komt er in de Kinderboekenweek een archeoloog op school om in alle klassen te vertellen over haar werk.

Na de kerstvakantie hopen wij ook weer voorstellingen te kunnen bezoeken:

Groep 1-2 Piccolino zijn een filmconcert 25 en 26 januari
Groep 3 Voorstelling Eitje 23 februari
Groep 4 en 5 Pipi Power 22 en 23 maart
Groep 6 en 7 Het concert Broer 3 juni
Groep 8 De brieven aan Mia 14 april

Deze voorstellingen worden elk jaar ook mede mogelijk gemaakt door een impuls uit de ouderbijdrage.

Op het einde van het schooljaar zal er nog een schoolbreed thema gaan plaatsvinden wat in het kader van reizen zal staan. Hiervoor gaan de groepen 3 tot en met 8 een bezoek brengen aan Vincents Tekenlokaal.

De kleutergroepen zullen tijdens de Juffendag verrast worden met een voorstelling van Muzikaal Gebroed.

Wij hopen jullie zo een goed beeld te hebben gegeven van onze culturele activiteiten van dit schooljaar.