Home   Activiteiten   Betekenisvol leren

Betekenisvol leren

7 juli 2020

Een van onze pijlers is ‚Äėbetekenisvol leren‚Äô. We willen dit steeds meer een plek gaan geven op Kindcentrum Christoffel.¬†Door aan te sluiten¬†bij¬†hoe kinderen van nature leren, kunnen de leerlingen¬†het¬†geleerde in een context¬†plaatsen en een plek¬†geven in hun belevingswereld.¬†Hiermee bereiden we kinderen voor op vaardigheden die ze in de toekomst nodig zullen hebben.¬†¬†

We willen hierin een doorlopende lijn cre√ęren van het spelend leren (groep 1 t/m 4), naar het projectmatig leren (groep 5 t/m 8) waarbij we aan de hand van thema‚Äôs, betekenisvol onderwijs zullen bieden. We zijn druk bezig met onderzoeken op welke manier we dit structureel kunnen aanbieden en de doorlopende lijn kunnen cre√ęren.

Het afgelopen jaar hebben we aan een fantastisch KC project gewerkt over de ruimte. Komend schooljaar gaan we vroeg in het jaar starten met een nieuw KC project rondom architectuur. Om dit als team goed op te zetten hebben we hier al snel een studiemiddag voor ingepland (31 augustus 2020).